Червената революция на ''Ferrari'' разбива всички норми

  • Сподели:
Червената революция на ''Ferrari'' разбива всички норми

В преследване на идеалната линия

Време е за високоскоростно пътуване през легендарната история на Ferrari от този петък само в кината. Мащабната продукция форсира в сърцето и душата на марката и изследва страстта, иновациите и всеотдайността, които стоят зад нея от десетилетия. 

Филмът, базиран на книгата Ферари – мъжът, автомобилите, състезанията, машината на Брок Йейтс, ни отвежда в повратната за живота на Енцо Ферари 1957 г., когато империята му е заплашена от фалит, а личният му живот е на път да катастрофира челно. Междувременно жаждата за победа на пилотите му ги тласка до ръба, когато те се впускат в емблематичното, но коварно състезание Миле Миля – 1 000 мили през Италия. Състезание, което трябва да бъде спечелено на всяка цена.

Със своя въздействащ разказ, разтърсваща семейна драма, блестяща актьорска игра и невиждана доза адреналин, тази шеметна надпревара, режисирана от неповторимия Майкъл Ман, обещава да бъде най-новото блестящо допълнение към шедьоврите му. Ferrari не е просто филм за любителите на автомобили, той е истински tour de force – признание на човешкия дух, стремежа към съвършенство и непрестанния устрем към разширяване на границите.

Ново видео зад кадър интимно изследва артистичната визия на Майкъл Ман, познат с таланта си да представя всяка история по възможно най-проницателния и завладяващ начин. Режисьорът ни запознава с творческия процес, прецизното проектиране, отдадеността и енергията, вложени в създаването на филма, а Адам Драйвър разказва повече за предизвикателствата и триумфите при пресъздаването на същността на забележителния образ на Енцо. 

Режисьор на Ferrari е Майкъл Ман (Последният мохикан, Жега, Вътрешен човек, Али, Съучастникът, Обществени врагове), а сценарист е Трой Кенеди Мартин (Италианска афера), по книгата Ферари – мъжът, автомобилите, състезанията, машината на Брок Йейтс.

Оператор е Ерик Месершмит (Манк), а в ролите са Адам Драйвър, Пенелопе Крус, Шейлийн Удли, Патрик Демпси, Джак О‘Конъл, Сара Гaдон, Габриел Леон и др.
Червената революция на Ferrari разбива всички норми от този петък само в кината.

Виж още