Кендъл Дженър: модел от ново поколение

  • Сподели:
Кендъл Дженър: модел от ново поколение

Кендъл Дженър е сред новата вълна суперзвезди, които доминират в момента в индустрията. Въпреки че е в пълния си блясък - поразителни черти, огромна популярност в социалните мрежи, звездна сила, необходима за откриването на ревюто на Versace на Седмицата на модата в Милано - Кендъл остава "дълбоко благодарна", когато размишлява върху изключителните възможности, които ѝ е предоставила кариерата досега. Последният ѝ успех? Да бъде лице на кампанията на Calvin Klein за есен/зима 2023 г. - марка, с която тя работи вече десет години.

"За мен е чест - екипът на Calvin Klein вярва в мен от първия ден", казва тя пред Vogue. "Готино е да съм част от това семейство и ми е приятно да се връщам към нещо, което познавам и с което се чувствам добре - обичам постоянството."

Новата колекция със сигурност е последователна с подписите на внимателно следения гардероб на Кендал. В нея има костюми в неутрални тонове, обгръщащи фигурата трикотажни рокли и свежи ризи от поплин, които се съчетават перфектно с кожени миниполи с А-образна линия. Изчистените линии позволяват безкрайни възможности за стилизиране, а денимът се е получил особено добре при Дженър.

"Нося бельо на Calvin открай време и дори споделих боксерките на първото си гадже навремето... но на снимачната площадка всичко е свързано с дънките. Бях щастлива, когато ги видях, и още по-щастлива, когато ми разрешиха да ги взема вкъщи", казва тя, смеейки се, преди да изброи още от любимите си неща от колекцията: "Черното сатенено палто, кашмирените пуловери и една супер мека жилетка в кремав цвят."
Кендъл определя личния си стил като удобен и минималистичен, "но с вкус", обяснявайки любовта си към съчетаването на качествени основни елементи от гардероба с ефектни модели.

"Всичко това е част от моята "униформа", която включва едноцветна тениска с дънки или добър чифт черни панталони, след това красиво сако или пуловер и мокасини, балетни обувки или ботуши за езда. Имала съм моменти, в които съм се обръщала назад към миналото си и съм си казвала: "Какво, по дяволите, обличах?", но в това е красотата - в това е ученето... и израстването в себе си."

Тя добавя, че когато става въпрос за есента, всичко, от което се нуждае, е един-единствен ключов елемент:

"Черното палто, което носех на снимачната площадка, бих го носила всеки ден - то ме кара да се чувствам готова за есента."

Въпреки че е едно от най-фотографираните лица в момента, Кендъл си спомня как интересът ѝ към модата първоначално е бил предизвикан от това да бъде от другата страна на камерата. "Една година родителите ми подариха фотоапарат и тогава интересът ми към фотографията започна да процъфтява по време на гимназията", разкрива тя. "Но след това една от приятелките ми, които снимах, каза: "Дай ми фотоапарата, да те снимам". Тогава всъщност започна всичко."

Сега Кендъл е едно от най-търсените момичета на пазара.

"Това е наистина страхотно пътешествие, никога не съм се чувствала повече себе си, отколкото сега с модата. Чувствам, че имам усещане за стил, което ще нося до края на живота си."
 

Виж още