Gucci откри Седмицата на модата в Милано с елегантните мъжки визии на De Sarno

  • Сподели:
Gucci откри Седмицата на модата в Милано с елегантните мъжки визии на De Sarno

Творческият директор на Gucci Сабато де Сарно стартира Седмицата на модата в Милано в петък с линия от изискани мъжки облекла, добавяйки блясък към мрачната цветова палитра, за да възстанови естетиката на марката, собственост на Kering.

Моделите преминаха по бетонния подиум с мокасини с дебела подметка, дефилирайки с широки палта с дълги разкроявания на гърба, двуредни сака без копчета и панталони, разкроени над глезените. Аксесоарите включваха лъскави чанти Jackie в бордо, бежово или грахово зелено - често стиснати с подходящи ръкавици - и огромни бижута.

Второто излизане на Де Сарно на модния подиум се случва в момент, когато продуктите от дебютната му колекция, представена през септември, започват да пълнят магазините, отбелязвайки завоя на марката към изчистена, полирана визия, която се отклонява от яркия стил на предишния дизайнер Алесандро Микеле. В бележките към ревюто, подписани от дизайнера, се споменават реалният живот, непочтеният блясък и простотата.

Стиловете на Де Сарно се появиха на червения килим по-рано тази седмица, включително блестяща, дълга до пода рокля в яркозелено, носена от Тейлър Суифт на наградите "Златен глобус".

Връщането на стила служи за основа на усилията за възстановяване, наблюдавани от дългогодишния изпълнителен директор на Kering Жан-Франсоа Палус, който встъпи в длъжност като главен изпълнителен директор на Gucci. Изявата на Gucci бе първата от десетките ревюта и събития, които се провеждат в италианската модна столица до 16 януари, включително от водещи имена като Fendi, Dolce & Gabbana, Prada и Giorgio Armani.

Освен своята кратка и съблазнителна визия за мъжкото облекло на Gucci, Сабато де Сарно представи и ясното си разбиране на манифеста "Ancora", който определя цялата му досегашна работа в наследената модна къща. На италиански думата ancora означава "отново". Във вселената на Gucci на Де Сарно тя означава "история за всичко, отново, но този път изразена чрез радост". Дебютната му линия мъжки облекла разказва тази сарториална история чрез изтънченост и блясък, предлагайки детайли на класическия мъжки гардероб, които се харесват на светски настроените покровители.

Ревюто се състоя в миланската Fonderia Carlo Macchi - фабрика, обзаведена с колосални метални греди и гладки циментови подове. Появявайки се под ярка светлина, началните визии се състояха от неутрални костюми, отразяващи тези, които се появиха в дебютната дамска колекция на De Sarno през септември, но те бяха изградени с по-широки структури за мъжката форма.

Кожените ръкавици и чанти възприеха "it" цвета на дизайнера - Gucci Rosso, който пое главната роля в публичния образ на Gucci, откакто бе поставен на видно място в колекцията му за пролетта на 2024 г. Беше очевидно, че нюансът Rosso е поставен на първо място в таблото за настроение на Де Сарно. Друг приоритет явно е било и спокойствието.

Официалните форми на дизайнера бяха елегантно скроени, с добре изпълнени ъгли и ръбове, които правеха всеки тренчкот, блейзър и сако с цип да изглеждат недосегаеми. Панталоните най-често бяха прави и плисирани, спазвайки правилата за бизнес облекло. Срещаха се и няколко итерации от деним, които можеха да минат за улично облекло, ако бяха правилно стилизирани. 

Това е Gucci Ancora.