Jimmy Choo и Jean Paul Gaultier разкриват модната колаборация на годината

  • Сподели:
Jimmy Choo и Jean Paul Gaultier разкриват модната колаборация на годината

Кайли Миноуг участва в кампанията.

Jimmy Choo и Jean Paul Gaultier, две от водещите марки в модната индустрия, обединяват усилията си за съвместна работа в областта на обувките. Творческа среща с общи кодове, ценности и естетика, но с различни елементи и препратки, колекцията обединява двете различни култури, от които са тръгнали марките - Лондон и Париж. Класическите линии на Gaultier и присъщият блясък на Jimmy Choo създават история на две култури и я разказват по най-стилния начин.

Най-отличителният елемент от колекцията са клиновидните обувки, които запечатват срещата на двата града. Кожени, заострени и секси, те се превръщат в олицетворение на модерния шик, с прозрачен клиновиден ток от плексиглас, който включва Тур Айфел на единия крак и Биг Бен на другия.

Квадратната форма на петата и характерният за Jimmy Choo силует на тази конкретна обувка я правят несъмнено звездния артикул на това специално сътрудничество. Еластични и елегантни, ботушите с десен на татуировки, които са звездите в колекцията, изразяват по най-директен начин философията на Жан Пол Готие за съзнанието за тялото. Бродирани с микрокристали, те същевременно въплъщават бляскавата естетика на Jimmy Choo, което ги превръща в неутрално тонираните обувки, които всяка информирана модна дама трябва да има в гардероба си.

Любовта на Жан Пол Готие към женския корсет остава непроменена в кариерата му и, разбира се, не може да не присъства като препратка в тази колекция. Символ на сексуалната освободеност и еманципация, корсетът е включен в колекцията чрез заострени прашки, които са с дантели в бяло, сребристо и черно или деним.

Най-игривият чифт в колекцията са ботушите над коляното Cuff. Изработени от деним и кожа, те могат да се носят както сгънати в стил гайтани, така и отворени, докосващи бедрата, за да направят смелото изявление, което всички търсим.

Характерните за Готие тежки метални бижута напомнят за лондонската пънк субкултура и са съчетани с изтънчените и много обичани BING на Jimmy Choo, в комбинация от лукс и уличен стил. Металните бижута запечатват любовта на Jimmy Choo към шиповете и кожата, докато деликатният дизайн на обувката запечатва бунтарската и вечно романтична природа на френския кутюриер.