Франция: пет тайни места, които да откриете през 2023 г.

  • Сподели:
Франция: пет тайни места, които да откриете през 2023 г.

Кои са тайните дестинации във Франция, които да откриете през 2023 г.? Ерван Таяр, основател на акаунта в Instagram Les Pépites de France, ни разказва за любимите си места във Франция.

Не е нужно да ходите далеч, за да откриете чудеса. Тази философия се потвърждава с всяка нова публикация на "Les Pépites de France" в Instagram, която чрез креативни (и често сензационни) видеоклипове подчертава "бижутата на страната регион по регион". Акаунтът, следван от повече от един милион абонати, се ражда през 2019 г. благодарение на Ерван Тейяр, страстен почитател на френския туризъм от 12-годишна възраст! Днес, заобиколен от трима сътрудници (Лукас Руйе, неговата дясна ръка, експерт по социални мрежи, Жан-Давид Блан, инвеститор и създател на Molotov TV & Allocine, и Ромен Рафекас, експерт по SEO), той се обгражда и с пътуващи души.

"Работим с много фотографи и видеооператори, които ни изпращат съдържанието си, в допълнение към нашите собствени продукции. Извършваме задълбочена работа, за да открием невероятния самороден материал, който да споделим с нашата общност", казва основателят. "За да бъде избран един самороден къс, той наистина трябва да е необичаен на няколко нива: красив пейзаж, тюркоазена вода, планина, езеро... В крайна сметка наистина зависи от региона! Ние също споделяме френското наследство, дори и то да е по-малко подчертано". 


Коя според вас ще бъде най-предпочитаната френска дестинация през 2023 г.?

- Във Франция има стотици такива! Трудно е да се определи една! Но смятам, че Ланд / La Dune du Pilat ще бъде дестинация, която може би ще бъде по-посещавана тази година заради (и за съжаление) горските пожари, които засегнаха този район миналата година."

Все още тайно място, което да открием през 2023 г.?

- Изворите на Huveaune във Вар: тюркоазена и чиста вода, гъста и зелена растителност, перфектна разходка за презареждане на батериите! Моля, обърнете внимание, че трябва да предвидите 3 часа за похода, началото на похода е в Нанс Ле Пинс и плуването е забранено. Абсолютно необходимо е да опазвате това място, като не изхвърляте боклуците си никъде, например! Бъдете внимателни, през лятото изворът често е пресъхнал! По-добре е да отидете през зимата и особено през пролетта. 

Мястото във Франция, което да посетим през всеки сезон?

- Мисля си преди всичко за Belvédère du Méandre de Queuille. В зависимост от сезона панорамата се променя напълно. Цветът на дърветата има нещо общо с това. Това е вълшебно място, което трябва да видите по време на пътуване до Франция!

Самородно късче на Франция според вас, ако трябва да изберете само едно?

- Хималайските пешеходни мостове на река Драч, в пролома Горж дю Драч и над езерото Монтейнар Авиньоне. Пейзажът е великолепен, възможно е да се направи 12,5-километров преход и като черешка на тортата можете да се качите на хималайски пешеходен мост с дължина над 200 м и 80 м празнота под краката ви! Едно необичайно място в много отношения.

Видеото, което най-много е изумило последователите ви в Инстаграм от създаването на профила ви?

- Най-гледаното видео в профила ни разкрива водопада Вис. Милиони гледания и е лесно да се обясни защо: това е красив водопад и много популярно място през лятото, защото плуването е разрешено! Водопадът Вис вероятно е най-красивото място, което някога съм посещавал, независимо дали става дума за плуване, разходка или фотосесия на мечтано място, тези водопади наистина заслужават да бъдат видяни.