Кое е детето надарено със силен оптимизъм и желание да преоткрива света

  • Сподели:
Кое е детето надарено със силен оптимизъм и желание да преоткрива света

Детето родено под знака на Стрелеца е наистина необикновено, носещо в себе си един цял букет от положителни качества, като например – активност, гъвкавост, нежност, честност, принципност, благодарност, съпричастност, инициативност и най-вече една чиста топлина, която този знак излъчва, още от самото си раждане. Детето носещо тази специална зодия е наистина необикновено и носещо многообразие от различни таланти. 

Още в най-ранна детска възраст то показва своето силно любопитство насочено към света, както и жаждата си да опознава нови територии и обикновено да ровичка там, където не му е работа. Неговата хипер активност и енергия на моменти могат да дойдат и малко в повече за възпитателите му, но винаги, когато приключва с поредната беля това дете успява да излезе от ситуацията, само чрез помощта на своя по детски чист поглед. 
Тези невинни очи запазва и дори когато порасне, както и интереса си към всичко, което го заобикаля. Детето Стрелец трябва да забележи първо с очите си това, за което му говорите, след което да го разфасова на малки парчета, за да може да разбере какво всъщност се крие там отвътре и дали няма нещо по-интересно от външната обвивка. Това дете никога не пропуска семейна екскурзия, нито пък моментите, в които може да попътува и да събира нови впечатления, с които допълнително да обогатява своята неопетнена духовност.

Палаво, любознателно, контактно, бързо, адаптивно, социално и изключително интересно това дете успява да предаде своя позитивизъм и любов на своите родители, като им показва нагледно какво прекрасно и съвършено място е светът, в който живеят. Детето носещо тази зодия обича да го подкрепят, както и честите хвалби по негов адрес, всъщност именно те му дават стимул да се развива все по-успешно и да надгражда себе си във времето. 
Това дете би могло да се затвори в себе си, тогава когато не получи нужното внимание и обич от своите родители, както и когато постоянно бива обвинявано и наказвано. Тогава Стрелецът е способен да се изключи от околния свят и да се затвори в своя собствен магичен замък, в който присъстват много мечти и вълшебни приключения.   

Родено с харизма и щастие в душата това специално създание успява винаги да развесели хората около себе си, чрез своите неподправени забавни истории. Неговата пламенност и спонтанност често му пречат да вижда опасностите и това е причината постоянно да се вкарва доброволно в някакви бели, от които впоследствие му е нужна помощта и подкрепата на най-близките до него хора, за да може да поправи грешките си.   
Дори когато порасне Стрелецът успява да запази детското в себе си, като не се притеснява да демонстрира своите остроумни шеги, както и безкористността, с която се отзовава винаги, когато някой се нуждае от помощ. Възпитанието на това огнено дете не е никак лесна задача, тъй като в моментите, в които получава някакви забрани от родителите си, то започва да се преобразява, като мигновено на преден план излиза директно неговата превъзбуденост, екзалтация и избухливост.

Обикновено тези сцени са по-чести, когато детето Стрелец е по-мъничко и не може да обуздае чувствата си, тогава притиснато от емоциите си, то започва да се тръшка, да избухва и да се търкаля по земята. Въпреки огнените си черти Стрелецът е едно много вълшебно дете, което разполага с най-висшите духовни ценности и не се страхува да показва своите чувства и емоции пред другите хора.

Тази необикновена зодия носи много силна енергия и именно това е причината Стрелецът да не се замисля, а директно да помага на тези, които са ощетени по някакъв начин от съдбата. Не се учудвайте ако забележите, как малкият Стрелец дава парички на просяк или пък прибира у дома безброй много бездомни животни, всъщност това е начин да се притече отново на помощ и да раздаде и на другите от своята сила. 
Неговата подкрепа винаги е безкористна и чиста, а именно това е причината детето родено под този знак да бъде заобиколено от много приятели. Едно от нещата, които не харесва и дори когато вече се е превърнало в зрял възрастен е, някой човек в живота му да посегне на неговата независимост и свобода, тогава Стрелецът директно е готов да поеме в различна посока и да потърси щастието си някъде другаде.