Какви са най-честите причини за болките във врата и отключването на мигрена

  • Сподели:
Какви са най-честите причини за болките във врата и отключването на мигрена

''Седемдесет и пет процента от хората с мигрена имат болки във врата.''

Според учените има пряка връзка между болките във врата и предстоящата силна и непоносима мигрена. Навременното лечение на силните болки във врата може да бъде от ключово значение, за това да се отървем от неприятната болка, както в областта на врата, така и в някои части на главата. 
Всъщност болките във врата могат да бъдат сигурен знак, че е започнала някаква дейност в нервната система, която в повечето случаи протича, чрез мигренозен пристъп. Научно доказано е че, хората с мигрена имат по-чести болки във врата, дори когато нямат подобен пристъп. Според направени изследвания болката във врата в огромен процент от случаите отключва директно и силна мигрена! 

Какви са най-честите причини за мигрена и болки във врата
Обикновено причините за тези два вида болка могат да бъдат свързани с неподходяща стойка, стрес, нервно напрежение, схващане на мускулите или пък някакъв страх. Всички тези фактори могат да отключат хронично главоболие, както и да усилят неприятното парещо и режещо усещане в областта на врата. Болките обикновено засягат и други области на главата, като например – шия, тил, чело, слепоочие и скалп. 

Кои хора са предразположени към мигрена
Всеки човек, който има болки във врата, е изложен на потенциален риск от развитие на тензионно главоболие или мигренозен пристъп. Обикновено хората, които работят в седнало положение, както и тези, на които работата им е свързана с повече стрес и психологическо напрежение страдат много по-често от оплаквания, като хронично главоболие и неразположение, както и схващане в областта на врата.

Подходящо лечение
В момента няма нито едно лечение, което може да ни даде стопроцентова гаранция за пълното изчезване и на двете форми на болка. Методи като акупунктура, упражнения за разтягане, точкови масажи и прилагане на топли и студени компреси биха могли да облекчат за известно време болката ни, но тя няма как да изчезне напълно. Понякога болката във врата и силната мигрена могат да бъдат показатели за по-сериозни заболявания, като например наличие на тумор или пък менингит, затова е важно да не пренебрегваме тази сигнали, които биха могли да спасят живота ни.