Най-уязвимите точки в тялото при всеки астрологичен знак – Част 2

  • Сподели:
Най-уязвимите точки в тялото при всеки астрологичен знак – Част 2

Ще разгледаме кои са най-уязвимите места в тялото ни, според астрологичния знак, под който сме родени, както и начини, чрез които можем да се предпазим от болестите и да се радваме на здраве и дълголетие. 

Лъв
Едни от най-честите проблеми, които се наблюдават при този огнен знак, са проблеми с кръвоносната система, зъбите, нервната система, стъпалата, гърдите и гърба. Лъвовете се активни и дейни хора изложени на стрес, което от своя страна провокира голяма част от здравословните проблеми, които още на средна възраст отключват. При тази зодия се наблюдават бързи и резки промени в теглото, което от своя страна действа много стресиращо на организма им, затова е добре Лъвовете да преминат на подходящ хранителен режим, който да включва повече храни, богати на витамини и зареждащи с енергия в противен случаи, този знак ще продължава да се чувства уморен и много изнервен. 

Дева
При Девите едни от най-честите оплаквания възникват в областта на черния дроб, мускулите, раменете, стомаха, червата, жлъчката, нервната система и зъбите. Девите са знак, който обикновено потиска своите емоции и рядко говори за чувства, което от своя страна директно се отразява на нейното здравословно състояние и отключва нервни паник атаки, както и проблеми с храносмилането. Ако Девите искат да се радват на добро здраве, трябва да наблегнат на споделянето с цел да се изчистят от тези мисли, които ги натоварват и да продължат напред много по-спокойни и изпълнени с нова енергия. Още един полезен съвет, който могат да получат от нас е, да обръщат повече внимание на здравословното си състояние и да посещават профилактични прегледи, ако не искат в бъдеще да получат неприятни изненади. Добрият режим на хранене, включващ повече фибри, ще им помогне да коригират стомашните проблеми и да се радват на крепко здраве.

Везни
Едни от най-честите оплаквания при Везните са свързани с болки и подувания в ръцете, развитие на камъни в бъбреците, както и проблеми с жлъчката. Обривите също са чест проблем при този знак, затова е хубаво Везните да наблягат на полезни храни, включващи много витамини, калций и храни богати на фибри. Везните са силно пристрастени, именно към най-вредните храни, които са абсолютно противопоказни за тях, затова трябва да обърнат специално внимание на това, което консумират, както и да забравят за алкохолните напитки и тютюнопушенето, тъй като по направени проучвания, те са един от знаците, при който се наблюдават по-често белодробни заболявания.

Скорпион
При Скорпиона се наблюдават най-често оплаквания като нервно прегряване, паник атаки, депресии, проблеми с половата система и костите. Всъщност огромен процент от тези здравословни оплаквания биват породени от емоционалната природа на този, така бурен и пламенен зодиакален знак. Затова и най-правилната рецепта за него е, да внимава как преработва постъпилата информация и навреме да се пречиства от натрупаната негативна енергия, вместо да я наслоява, след което да избухва безпричинно. Повече почивка, сън, разходки сред природата и добра храна ще помогнат на Скорпионите да се радват на наистина прекрасно здраве.

Виж още