Най-уязвимите точки в тялото при всеки астрологичен знак – Част 1

  • Сподели:
Най-уязвимите точки в тялото при всеки астрологичен знак – Част 1

Ще разгледаме кои са най-уязвимите места в тялото ни, според астрологичния знак, под който сме родени, както и начини, чрез които можем да се предпазим от болестите и да се радваме на здраве и дълголетие. 

Овен
Уязвимите точки при Овена са нервната и ендокринната система. Едни от най-честите болести, които поразяват родените под този огнен знак,  особено при жените, са проблеми с щитовидната и надбъбречната жлеза, инсулинова резистентност, както и резки изменения в теглото. За да може Овенът да се радва на добро здраве, трябва да открие златната среда, където стресът да бъде в нормални количества, както и да наблегне на по-здравословното хранене, състоящо се от прием на по-малки порции и не толкова мазни храни.

Телец
Едни от най-честите оплаквания при Телците са свързани със сливиците, костите, проблеми със зъбите, гърба, както и често вдигане на кръвното налягане. Тук на помощ идва правилният режим на разтоварване, който включва повече почивка, полезна храна богата на калций, както и разходки сред природата.

Близнаци
Най-честите здравословни проблеми, които поразяват представителите на тази зодия, са свързани с наднорменото тегло, белите дробове, стъпалата, зрението, черния дроб, както и ендокринната система. Съветът ни е Близнаците да помислят, как биха могли да променят начина си на живот, за да могат да се чувстват много по-енергични и щастливи. Това може да се случи с повече движение, като тук е важно да отбележим, че трябва да внимават, когато избират подходящи обувки, тъй като могат да отключат хронични болки в петата, които да ги извадят бързо от строя. Близнаците трябва да наблегнат още и на правилното хранене, детоксикация с помощта на билкови чайове, избягване на алкохолните напитки и тютюнопушенето. 

Рак
Едни от най-честите оплаквания, които се наблюдават при представителите на този воден знак, са свързани със стомашните неразположения, които се отключват предимно от неправилния режим на хранене и прекалената консумация на мазни и тежки храни. Други здравословни проблеми, които най-често отключват Раците, са с нервната система, крайниците, белите дробове и черния дроб. И тук е важно да отбележим, че Раците на първо място трябва да променят начина си на хранене и да преминат на по-здравословни храни, които ще им помогнат да избегнат заболявания на жлъчката и натрупване на токсини в черния дроб.

Раците са от твърде емоционалните хора, които обикновено преживяват случващото се около тях прекалено силно и именно това е причината за натрупването на нервно напрежение, както и честото вдигане на кръвното налягане. Ако имат такава възможност Раците трябва да изтриват от съзнанието си тези спомени, които им навяват някаква тъга и да ги заменят с позитивни мисли. Само така ще могат навреме да предотвратят психологически проблеми и емоционални капани, в които навлизат.
 

Виж още