Пет антистрес съвета от Жизел Бюндхен

  • Сподели:
Пет антистрес съвета от Жизел Бюндхен

Супермоделът сподели най-добрите си съвети за здравословен начин на живот. Физическата активност е на първо място в списъка.

43-годишната бразилска красавица Жизел Бюндхен почти винаги изглежда ведра и спокойна. Като се има предвид, че преди година се разведе с Том Брейди след 13-годишен брак, тя явно има свои собствени тайни за баланс и защита от стреса. Наскоро в интервю за Daily Mail звездата сподели пет съвета за управление на благосъстоянието си, които включват спорт, медитация и време сред природата.
Моделът вярва, че не винаги можем да контролираме обстоятелствата, но можем да изберем как да реагираме на тях, като намерим най-здравословните начини за справяне със стреса. Тя смята, че физическата активност е ключът към намирането на по-спокойно състояние.

Започнете да бъдете физически активни: не е задължително това непременно да бъде фитнес залата. Намерете нещо, което ви доставя удоволствие: танцувайте, занимавайте се с йога, тичайте. ''Важно е да раздвижите тялото си, за да можете да се възползвате от освобождаването на ендорфини", предлага на първо място Жизел.

Във втората препоръка се говори за важността на прекарването на време сред природата. Прекарвайте само 20 минути на ден в общуване с природата и вижте как това може да ви помогне да балансирате нивата на хормоните си.

Третият ѝ съвет е да медитирате. ''Медитация или съзнателно дишане: намерете удобно кътче на тихо място, съсредоточете се върху дишането си и позволете на ума и тялото си да се успокоят.''

В четвъртия си съвет Жизел насърчава използването на билкови добавки. Те могат да подобрят здравето ви и да повишат устойчивостта на организма ви към психическия и физическия стрес. Супермоделът също така съветва да спазвате балансирана диета и да избягвате консумацията на сладки.

''Старайте се да избягвате сладките, преработени храни, опитвайте се да ядете повече пълноценни храни, които подхранват тялото ви''- споделя тя.

През цялата си кариера Жизел е активен защитник на грижата за себе си, споделяйки своя опит. В интервю за Vanity Fair Жизел обяснява, че се е обърнала към йогата и медитацията, след като е страдала от пристъпи на паника през 20-те си години. В мемоарната си книга ''Lessons: My Path to a Meaningful Life'' (Уроци: Моят път към смислен живот) Бюндхен описва как често се е чувствала в капана на натиска на модната индустрия и честият стрес е довел до пристъпи на тревожност. Самият модел неведнъж споменава, че се е отказала от захарта, алкохола, кофеина, въглехидратите и е преминала към растителна диета.