С кои храни можем да запазим младостта и да поддържаме красотата си

  • Сподели:
С кои храни можем да запазим младостта и да поддържаме красотата си

Казват, че човек е това, което яде и това е един от най-неоспоримите факти, като се замислим. Всъщност вредните храни действат негативно, както на физическото ни здраве, така и на централната нервна система, което е и причината често да се чувстваме депресирани, стресирани и без никакви сили. Полезните храни пък от своя страна притежават една специална способност и тя е да ни зареждат с жизнена сила и енергия, като се грижат не само за тялото ни, но и за ума и душата ни. Правилното хранене е един от основните фактори, които влияят на теглото, кожата, ноктите и дори на емоционалното ни състояние, затова не трябва да пренебрегваме този факт и да разберем кои са тези храни, които ще ни помогнат да изглеждаме добре и да се чувстваме перфектно. Ще разгледаме именно тези специални храни, които задължително трябва да включим в менюто си, за да поддържаме красотата и здравето си.

Пълнозърнести храни и овесени ядки
Тези храни действат като прочистващо средство, което успява да изхвърли вредните токсини от тялото ни, като междувременно с това те подобряват перисталтиката на червата и засилват метаболизма. Овесените ядки спомагат както за перфектния външен вид, така и за един сияен и здрав тен на кожата.

Мед
Медът е известен от хиляди години със своите вълшебни ползи и мощни средства, които прочистват организма, създават имунитет и подържат здравето ни. Всъщност в пчелното млечице има цялата група нужни витамини за поддържане на организма. Консумацията на мед и пчелно млечице ни осигуряват, освен чудесно здраве, но и дълголетие, благодарение на своите важни съставки, като витамините С, аминокиселини, микроелементи и ферменти. 

Коприва
Копривата е изключително полезна, тъй като повишава обмяната на веществата, прочиства и спомага да свалим по-лесно ненужните килограми, като междувременно се грижи за нашия сияен външен вид, метаболизъм и кожа. 

Чесън 
Чесънът всъщност е един от най-мощните източници на здраве и младост, тъй като съдържа мощни бактерицидни свойства, които ни помагат да се подмладим и да изглеждаме красиви. Не случайно една от най-използваните рецепти за подмладяване е ''Тибетската'' с основното съдържание на чесън.

Виж още