Четири изключително полезни храни, които създават естествен имунитет

  • Сподели:
Четири изключително полезни храни, които създават естествен имунитет

Набавянето на правилните храни и витамини е най-сигурният начин да създадем добър имунитет и да се радваме на сияйна кожа, гъста коса, прилив на енергия, отличен тонус и като цяло да изглеждаме фантастично. Именно заради това ще разгледаме тези храни, които притежават изключително полезни вещества и съставки, които имат способността да изчистват токсините и да зареждат тялото ни с енергия.

1. Мед и пчелното млечице 

В състава си медът съдържа безброй много полезни елементи – витамини, минерали, аминокиселини и микроелементи. Което го изкарва на първа позиция в класацията за най-полезните храни, създаващи имунитет срещу вирусите в човешкия организъм.

2. Бобови и зърнени храни

(Тук спадат и слънчогледово семе, киноа, елда, леща, нахут и т.н.)
Почти всички бобови и зърнени храни са снабдени с високо съдържание на фосфор, цинк, йод, манган, мед и желязо. Те притежават способността да прочистват тялото и да зареждат организма с всички важни елементи, които му гарантират добър имунитет, чрез който да се бори с всички сезонни вируси.

3. Коприва

Копривата е изключително полезно растение, благодарение на своето съдържание на витамини, дъбилни вещества, желязо и минерали. Копривата помага за пречистване на кръвта, закрепване на организма и създаване на естествен имунитет. Тя е полезна още при анемия, ниско кръвно налягане и при различни видове диети.

4. Чесън

От древни времена чесънът е възприеман като убиеца на всички вредни бактерии попадащи в човешкия организъм. И до ден днешен неговите полезни съставки ни помагат да създадем добър имунитет, да подмладим организма си и да го изчистим.

Плодовете и зеленчуците са най-добрият начин, чрез който човек може да си набави нужните витамини и минерали, като в допълнение можем да наблегнем на билките, ядките, както и консумирането на повече вода.

Виж още