Десет интересни факта за обвързаните хора

  • Сподели:
Десет интересни факта за обвързаните хора

''Винаги има лудост в любовта. Но винаги има и смисъл в лудостта!'' – Фридрих Ницше

Любовта е една вихрушка, която пречиства старите душевни рани и на тяхно място създава великолепното усещане, че имаме всичко и вече не сме сами. Освен рози, обаче има и много тръни на пътя ни, през които повечето двойки преминават и обикновено са изпратени от съдбата с цел да изпитат здравината на техните отношения и дали има смисъл двама човека да останат заедно или е по-добре тази връзка да не просъществува във времето!

Любовта и връзките са сложни за разгадаване, но един факт е напълно сигурен и той е, че когато тя е споделена, подкрепяща и огнена, всичко друго пред очите ни придобива нов смисъл, изпълнен с очаквания, надежди и много плам в сърцето. Когато човек е намерил своята сродна душа е много по-лесно да премине през житейските трудности и да се справи с всяка шега на съдбата, защото вече не е сам, а до себе си има някой, който ще го мотивира и ще го хване тогава, когато тръгне да пада! 

Разберете кои са плюсовете и минусите от това да бъдете обвързани и по какво се отличават влюбените от самотниците.

1. Жадуват много повече за нови преживявания 
Огромен процент от двойките в даден етап от връзките си се чувстват като в затвор, особено когато ежедневно присъстват някакви забрани и ограничения. В тези моменти те копнеят за свобода и да се измъкнат от лапите на рутината, впускайки се в някое интересно начинание, което би им донесло някакв адреналин. 

2. При около 68 % от обвързаните двойки се наблюдава по-ограничен социален живот  
Времето е значително по-ограничено при двойките, отколкото при необвързаните, особено когато децата се появят, а грижите прераснат за семейството и домът. Обвързаният човек е нагърбен с много повече задачи и битовизми, над които трябва да мисли почти ежедневно, което от своя страна отнема част от времето му.

3. Липса на време за лични нужди, стари хобита и развлечения 
Ако преди обвързаните са можели да се размотават, да спят до късния следобед, да посещават много по-често нощни клубове или пък да правят каквото си наумят - с връзката започва да пристига и отговорността към другия човек. Някои двойки трябва да направят компромис със собствените си нужди в името на връзката.

4. Обвързаните двойки разполагат с по-голям емоционален багаж от тези, които все още не са намерили сродната си душа 
Всъщност когато сме обвързани, в мисълта ни вече присъства и друг човек към когото сме по някакъв начин свързани както физически, така и духовно. Обикновено емоционалният багаж се натрупва от дребни скандали, недоразбиране и спестяване на истината.

5. По-често изпадат в психологически кризи, свързани със страхове като изневяра, бягство или пък неизвестното бъдеще
Понякога страхът, че нямаме контрол над случващо се, изважда напред план най-тъмните ни страни, които започват да пораждат една несигурност както и унищожителни чувства в нас като ревност и желание да ограничим действията на другия.

''Има само едно единствено щастие в живота – да обичаш и да бъдеш обичан!'' – Жорж Санд

6. Обвързаните хора много по-често изпадат пред дилемата - моето собствено благо или това на връзката 
Когато любовта присъства в тези отношения неминуемо изпадаме пред сложната дилема дали да предпочетем своето щастие или ако имаме възможност да направим щастлив любимия човек.

7. Обвързаните много по-често се оплитат в житейски драми, но и имат възможността да се насладят по всяко време на емоционална и физическа подкрепа от партньора си
Обвързаните двойки, които имат здрава връзка, могат да разчитат по всяко време както за съвет от своя любим, така и за подкрепа в трудните моменти. 

8. Хората, които вече са изградили семейства или пък са намерили правилния човек, са в пъти по-устойчиви пред професионалния стрес, отколкото тези, които се чувстват самотни
Повечето хора, които имат стабилна и щастлива връзка са в пъти по-напористи, мотивирани и настроени за успеха, защото усещат голямата подкрепа в лицето на партньора си, която им помага да надскочат и най смелите си мечти. Обвързаните знаят, че се борят за своето семейно щастие и са заредени с много по-голяма енергия и ентусиазъм да успеят и да зарадват любимите си хора.

9. Когато любовта е истинска, обвързаните могат спокойно да се излагат и въпреки това да разчитат по всяко време на половинката си
Каквито и глупости да сътворят обвързаните, щом връзката им е здрава, няма какво да ги спре да продължат напред с нови още по-забавни спомени. 

10. Обвързаните хора, които се радват на щастливи връзки, са много по-одухотворени и емоционално заредени от самотниците и това е безспорен факт
Защото те вече са разпознали своето щастие в лицето на друг човек!