Как можем сами да си помогнем, когато всичко в живота ни върви наопаки

  • Сподели:
Как можем сами да си помогнем, когато всичко в живота ни върви наопаки

Хората казват, че много хубаво не е на хубаво, както и че ако всичко в нашия свят е опънато като струна, а трудностите и предизвикателствата не присъстват, нямаше да има това вселенско равновесие, което да ни подсказва, кое е добро и лошо, както и да ни държи постоянно нащрек. Ако всички тези неща липсваха, представете си какъв живот щеше да е това, може би такъв, в който не присъстват духовни уроци и сме напълно лишени от нашата специална висша мисия, която да ни ръководи по пътя ни, независим колко трънлив, прекрасен или пък опасен ще е той. Розовият свят изпълнен с вълшебства присъства единствено в приказките и повярвайте ми, дори и да имаме възможността да надникнем и да поживеем само и един ден в него, всичко ще ни изглежда по различен начин – банален и безвкусен, нямащ допир до реалността, такава каквато я познаваме – яростна и безмилостна, но пък винаги справедлива.

Никъде не е казано, че ако през последните месеци сте били в застой и сте преминавали през някакви сложни етапи, този период ще продължи до края на съществуването ви, напротив, в истинския живот всичко е като в едно магическо колело, което не спира да се върти и да променя посоката, именно това е и причината животът да изглежда толкова необикновен, а предизвикателствата, в които се впускаме да носят силен адреналин и заряд към нас. 
Може би се чувствате на кръстопът и не вярвате, че съвсем скоро съдбата отново ще завърти колелото и ще ви докаже, че нищо в този свят не е само черно и бяло, че винаги нещата могат да се объркат и повече или пък да придобият съвсем различен облик, достатъчно е да вярваме в чудесата, за да могат те да дойдат в живота ни.

Ако не ви върви в работата, а личният ви живот е пълен хаос, може би е дошло време да се отървете от тези окови дърпащи ви назад, а именно – чувството ви за вина, страхът да се впуснете в новите предизвикателства и разминаването на вашите чувства с разума. За да живее човек щастливо трябва да намери сам баланса и тази среда, в която се чувства спокоен, а за да се случи всичко това, първо може да синхронизира своите мисли с емоциите и да ги настрои на еднаква честота. Това упражнение е много важно за да можем да продължим напред без да се терзаем от безброй много въпроси, на които скоро няма да получим отговор, както и да се чувстваме все по-объркани, живеещи в постоянен емоционален хаос. 

Вашето съзнание е способно да начертае рамките, в които можете да разгърнете своите фантазии и да се докоснете до желанията си. Но за да се случи всичко това, просто трябва да повярвате в тази трансформация и да я предизвикате в живота си, защото когато човек иска силно - съдбата задължително изпраща някакъв отговор на молбите му. Но докато стоим и се чудим защо животът ни се намира в постоянна дупка, от която не можем да изпълзим и да видим светлината, ние няма да можем да се докоснем до нужната промяна. На второ място, можете да се отървете от негативните чувства, като споделите всичко онова, което до момента ви е тежало с хората около вас и се отърсите от тази емоционална тежест. 
Освобождаващото въздействие няма да закъснее и съвсем скоро ще можете да излезете от тази пропаст, стига да сте готови да направите първата крачка към промяната, тази която ще ви отведе към едни много по-синхронизирани действия и красиви емоции, създаващи вашето прекрасно бъдеще. 
 

Виж още