Каква е подходящата система за достигане на пълно съвършенство в живота ни

  • Сподели:
Каква е подходящата система за достигане на пълно съвършенство в живота ни

''Вие не можете да бъдете различен човек. Можете да се насладите на мисълта и разцвета, подхранвани от любовта към себе си или да замрете под теглото на собствената си преценка!''– Хорхе Букай

Истинският успех в живота идва тогава, когато сме успели да обединим своята вяра с безбройните вътрешни качества, които ни отличават от другите хора и ни помагат да се развиваме както духовно, така и личностно. Изграждането на подходяща система ще ви помогне да постигнете много повече в живота си и да се радвате на огромен процент от събитията навлизащи в дните ви, за които до този момент не сте имали ясен поглед и не сте осъзнавали точно с каква цел са изпратени в живота ви. Всеки човек държи своето щастие в ръцете си и е единствен господар на мечтите си, но когато живеем в затвора на мисловните ограничения и нямаме достатъчно доверие в собствените си сили, ние директно се лишаваме от възможността да изпитаме пълното съвършенство и да се докоснем до истинското щастие. 

На първо място, е нужно да наблегнем на своите вътрешни качества, като директно се постараем да ги превърнем в най-силното си оръжие, защото само така ще получим възможността да се движим все по-напред и да живеем благополучно. За да се случи всичко това трябва да изпепелим неувереността и липсата на вяра, които ни карат да не предприемаме никакви действия в посока нашето успешно развитие. На второ място, трябва да се научим да приемаме неуспеха, като един трамплин, който ще ни помогне да натрупаме нужния опит, след което ще получим възможността да се изстреляме директно на върха. Когато провалът чука на вратата ни просто трябва да приемем случващото се с усмивка и със силната вяра, че следващия път нещата ще се случват в наша полза и ще ни носят нуждите резултати. Тук вече е нужно да поработим и върху мисълта, която е основната движеща сила на всяко наше решение и предприето бъдещо действие.

''Най-практичният метод за овладяване на мисълта е навикът непрестанно да я ангажирате с дейност, според предварително определен план!'' – Наполеон Хил

Когато нашата мисъл е заредена с енергия за развитие и ние вярваме силно в щастливия финал, който ще ни донесе огромни постижения, тази наша мисъл ще ни отваря портите на успеха, които до този момент са били затворени за нас. Нужно е само да повярваме и да насочим мислите си към своето благополучие и това, което ни е необходимо за да успеем, ще се появи на хоризонта. 

Духовността тук също е от съществено значение, тъй като тя ще ни помогне да се извисяваме над трудностите и да продължаваме напред с неразрушима вътрешна сила, която ще засилва мотивацията ни за действие. Правилната система за успех се крепи на нашите мисли, духовността и вярата в успеха. Всъщност вярата е онази могъща сила, която ще ни помага да се изправяме всеки път, когато животът ни е поднесъл поредния урок. Тя ще бъде този здрав стълб, на който ще се опираме в моментите, в които недоверието е нахлуло в нашето съзнание и сме изгубили ясна представа по кой път да поемем.
Без вярата, че можем да постигнем много повече в този живот, ние няма да можем да помръднем от мястото, на което се намираме в момента, но и в допълнение ще продължаваме да се самосъжаляваме, докато не дойде денят, в който ще разберем, че не сме сбъднали нито една своя мечта и това ще ни направи още по-огорчени и нещастни от живота.

Виж още