Пет брачни съвета, които ще ни помогнат да възродим връзката си

  • Сподели:
Пет брачни съвета, които ще ни помогнат да възродим връзката си

Всички двойки преминаващи през труден период в своите връзки прибягват до съветите на скъпи консултанти, които търсят причината за дестабилизацията на техните отношения. Но ако успеем да следваме тези пет прости принципа, ще можем да се радваме на една значително по-силна и здрава връзка, в която няма да се налага да получаваме помощ отвън.

1. Запазете доброто настроение, защото то ще бъде този верен слуга, който ще ви обединява и сплотява в най-критичните моменти от вашата връзка. 
Колкото повече се усмихвате и намирате причина да споделите това щастие с любимия, толкова по-силна ще бъде вашата връзка, защото положителните моменти имат способността да се запечатват в човешкото съзнание завинаги.

2. Не приемайте съвети от трети и пети страни, когато сте изпаднали в дълбока криза. 
Най-добрият начин да излезете от трудния етап е просто да изчистите проблемите заедно без да намесвате хора, които дори нямат понятие на какво ниво са вашите отношения и също кое е най-доброто за вашата връзка. Обикновено огромен процент от съветите, които получаваме от външни лица не са напълно обективни и не могат да разрешат създалия се проблем. Най-добрият изход за да съхраните добрите си отношения е да изчистете спора на момента без да трупате излишен гняв и емоции, които да изстреляте в бъдеще.

3. Спрете да обвинявате своя партньор за това, че се чувствате нещастни. 
Ако искате да останете в тази връзка спрете да нанасяте словесни удари по своя партньор, а намерете начин да изгладите разногласията и да се радвате на своите отношения. Обикновено стотиците нападки изпратени по адрес на любимия имат за цел да снижат нивото на напрежение в нашето съзнание, но замислете се какви вреди нанасят на човека когото обичаме. Колкото по-рядко търсим вина в другия за собствените си чувства и неразположения, толкова по-добре ще се чувстваме. Връзките обикновено се основават на взаимна подкрепа и любов не на постоянен натиск и критики - запомнете го, защото критиките са най-лошите сътрудници в любовта и са способни да разрушат и най-щастливата връзка.

4. Поставяйте емоциите на заден план от време навреме.
Повечето от нас предпочитат да се подадат на напрежението, вместо да изчакат конфликтния момент да премине и след това да обсъдят случващото се със своя партньор. Понякога главният виновник затова да не можем да млъкнем и да чуем какво има да ни съобщи човекът до нас е, нашето силно его, което ни нашепва в ухото, че не трябва да губим надмощие и че сме по-силните участници в тази връзка. Всъщност никога не трябва да се съревновавате с любимия човек, ако искате да се наслаждавате на повече хубави моменти, трябва да забравите за своето его, както и да потиснете спортната си злоба, защото тези две неща нямат никакво място в любовта.

5. Отпуснете се за миг по течението.
Всъщност повечето специалисти са на мнение, че колкото по-скучна и еднообразна е една връзка, толкова по-голям е шансът брака да се разпадне в рамките на следващите пет години. Затова е важно да знаем най-силното оръжие срещу рутината е споделеното забавление, което ще ни помогне да излезем от своята черупка, като междувременно създадем нови общи спомени. Пътувайте, излизайте, общувайте с нови хора, създавайте сами своите прекрасни моменти, не се страхувайте да експериментирате и да обогатявате себе си и връзката, в която се намирате, защото всеки застой е равен на бавна и мъчителна смърт за любовните отношения. Намерете начин да изолирате за миг еднообразното ежедневие, като си създадете забавни моменти, в които и двамата се наслаждавате на своята връзка и изпитвате истинско удоволствие от факта, че ежедневието ви е като един красив  букет от споделени емоции. 

Виж още