Съпругата на Брус Уилис: ''Трудно е да се определи дали той разбира състоянието си''

  • Сподели:
Съпругата на Брус Уилис: ''Трудно е да се определи дали той разбира състоянието си''

В ново интервю за предаването Today по NBC, съпругата на Брус Уилис, Ема Хеминг Уилис, сподели, че е ''трудно да се прецени'' дали актьорът осъзнава здравословните си проблеми.

Ема предостави на предаването емоционална информация за здравословното състояние на звездата от "Умирай трудно", който се бори с фронтотемпорална деменция и за това дали той напълно разбира диагнозата си и влошаващото се състояние.

"Трудно е да се определи", заяви Ема в предаването, като добави, че за нея е било едновременно "благословия и проклятие" да получи и в крайна сметка да приеме диагнозата му.

"Тежко е за диагностицирания, но и за семейството. И това не е по-различно нито за Брус, нито за мен, нито за нашите момичета. Когато казват, че това е семейна болест - наистина е така."

През 2022 г. семейство Уилис публично разкри, че 68-годишната звезда от "Криминале" е диагностициран с афазия и се оттегля от актьорската си кариера. След като сподели, че състоянието му е преминало в диагноза деменция по-рано тази година, Хеминг се превърна в застъпник на Световната седмица за повишаване на осведомеността за фронтотемпоралната деменция.

Сюзън Дикинсън, главен изпълнителен директор на Асоциацията за фронтотемпорална дегенерация, която също се появи в предаването Today, заяви, че опустошителното заболяване при някои хора отнема способността им да разбират влошаващото се здравословно състояние. Неврологичното заболяване на Уилис се отразява на паметта, езиковите умения и комуникативните му способности, наред с други последици за здравето.

"То може да засегне речта, поведението, личността и това, което наричаме изпълнително функциониране", каза Дикинсън за състоянието, което няма лечение.

Брус и Ема сключват брак през 2009 г. и имат две дъщери - Мейбъл (11 г.) и Евелин (9 г.).
Уилис има и три пълнолетни деца от предишния си брак с Деми Мур: Талула (29 г.), Румър (34 г.) и Скаут (31 г.).