Сара Джесика Паркър: ''Търся оптимизъм, когато е най-трудно''

  • Сподели:
Сара Джесика Паркър: ''Търся оптимизъм, когато е най-трудно''

По време на пътуване до Лондон и в партньорство с RoC Skincare любимата звезда от "Сексът и градът" се срещна с Даниел Роджърс от Vogue, за да разкаже за оптимизма, ежедневната си рутина и какво точно се крие зад този блясък.

Как започва деня си

- Не започвам деня си с измиване на лицето и нанасяне на овлажняващ крем. В някакъв момент това просто се случва, но като човек с деца, съм склонна да ставам и да обръщам внимание сутрин на тях преди да започна каквото и да било за мен. Рутината ми е доста скучна! Не мога да понасям дълги процеси. Няма "от първа до девета стъпка". В общи линии измивам лицето си по старому с каквото ми попадне под ръка. Дори не си купувам почистващи продукти. През повечето дни просто мия лицето си със сапун.

За задължителните елементи от рутинната ѝ програма

- Първото нещо, което правя, е да си пусна новините. Пия само една единствена чаша кафе. Използвам един стар нефритен масажор за лице, който някой ми подари преди около 15 години. Обичам да го слагам в хладилника, докато чакам чайникът да заври, и после да го плъзгам по лицето си. Що се отнася до грижата за кожата, поддържам лицето си с хидратиращия крем RoC Hydrate and Plump или хидратиращия крем Max Hydration. Това са ми любимите продукти.

За оптимизма

- Световните събития определят най-много начина, по който мисля за живота ни и този на децата ми. Да бъдеш одухотворен, когато нещата вървят гладко, е много по-лесно. Най-трудно е да имаш надежда, когато си преживял разрив във връзката си, но пък аз съм научила, че не е продуктивно да бъда ядосана, огорчена и тъжна. Съветвам и децата си също да споделят чувствата, които изпитват. Трябва да разпознават гнева. Уча ги: кое ще бъде нещото, което ще ви помогне да изплувате отново? Откъде идва вашата устойчивост? Когато сте тъжни това може да е разочароващо, ок, но после какво? Ако не полагате усилия да се вдигнете, да преминете и да изплувате, това постепенно ще се превърне във ваша природа. Търся оптимизъм, когато е най-трудно.

За различното ѝ отношение към красотата и модата

- Красотата е нещо, в което всеки участва. Става дума за това как си се родил и как изглеждаш. Модата, от друга страна, е много повече под наш контрол. Тя е свързана с изборите, които правим всеки ден, и е това, което те кара да бъдеш себе си. Мисля, че с възрастта човек става по-смел в изборите, които прави. Прекарваме огромна част от времето си в желание да бъдем като всички останали, защото просто искаме да създаваме връзки. Необходимо е толкова много време, за да се научиш, че можеш да бъдеш уникален и все пак да имаш общност от хора, на които да разчиташ. Някой ден ще направите нещо, което ще се запечата в съзнанието на останалите. Един малък жест, който ще накара всички да си помислят: "Да, това е тя". По тази причина улиците са най-вдъхновяващото място. Виждаш всички онези хора и искаш да си вземеш нещо от това, което носят.

За това как вижда снимки на по-младото си аз 

- Не прекарвам огромно количество време в гледане на себе си онлайн. Някои хора го правят, но аз не съм от тях! Не гледам нищо, което съм правила в миналото. Ако все пак попадна на свои снимки отпреди 20 или 30 години, усещането е малко абстрактно. По-вероятно е да порази спомен за различно време и място, отколкото да е разлика в огледалния образ. 

За нейната тайна за добре изживян живот

- Харесвам малките неща, не знам дали големите имат същото значение. Но искам хората, които обичам, да преживеят големите неща. Искам да побеждават. Искам хората да се чувстват видени и възнаградени. Понякога вървя по улицата и виждам в някого нещо, което просто ме убива.

Казвам на децата си: малките победи се натрупват, те са като белези. Именно малките, причудливи неща често са най-подхранващите.

За знаменитостите, които разказват за козметичните си процедури

- Не мога да говоря за другите, но не съм против това някой да прави каквото и да било с лицето си. Нямам мнение или оценка. Лично аз избирам да не си правя корекции или да си слагам ботокс, защото освен всичко останало, съм и актриса и трябва да работя с лицето си. Трябва да мога да повдигам вежди, да изразявам и споделям емоциите си с публиката, да общувам чрез лицето си. Това е начинът, по който аз се чувствам добре, но абсолютно не означава, че същото важи и за някой друг. Всички ние сме различни и точно това обичам в жените. 

За престоя си в Лондон

- Този град ври и кипи, толкова е буден! Има толкова много места, на които можеш да бъдеш, да седнеш и да се срещнеш с приятели. И е много по-разнообразен от Ню Йорк. Да видиш град, в който има толкова много цветове и разнообразие, които се смесват на улицата, е невероятно. Всичко е много по-интегрирано от нашия град. Тук можеш да отидеш в Националния театър и да видиш в публиката хора от всички националности.

Как завършва деня си

- Ако съм работила 18 часа на снимачната площадка, това е по-скоро процес, но едно от нещата, които правя, е просто да си измия лицето. Харесва ми идеята за колаген, но той трябва да е деликатен слой. Не харесвам нищо със силиконова основа, защото обичам да усещам кожата си.

Виж още