Сиена Милър сподели, че "би отишла на края на света" заради Кевин Костнър

  • Сподели:
Сиена Милър сподели, че "би отишла на края на света" заради Кевин Костнър

42-годишната актриса играе заселничката Франсис Китредж в новия филм на Костнър "Хоризонт: Американска сага" и подчерта, че това е ролята на мечтите ѝ.

"Израснала съм, гледайки уестърни. Мисля, че представата ми за кино беше именно уестърн жанра. ''Танцуващият с вълци'' беше огромна, значителна част от живота ми. Наистина бих отишла на края на света за Кевин Костнър. Мисля, че той е феноменален", каза актрисата пред Deadline.

Милър, която присъства на премиерата на ''Хоризонт'' на филмовия фестивал в Кан този уикенд, също призна, че е била малко несигурна, след като първоначално е видяла огромния сценарий за проекта от четири части. Разговорът с Костнър обаче скоро разсеял всичките ѝ съмнения.

"Обадиха ми се, че Кевин иска да говори с мен, а след това ми изпратиха четири части на сценария и си помислих, че това трябва да е сериал. После с Кевин проведохме един страхотен разговор, който разсея всички мои колебания."

Костнър работи по амбициозния проект от 1988 г. и дори влага част от собствените си финанси в него, включително ипотекирайки ранчото си в Санта Барбара, Калифорния. Костнър, който е главен актьор, режисьор и продуцент на ''Хоризонт'', не съжалява, че е инвестирал много средства както финансово, така и емоционално в проекта си.

"Мисля, че във всичко, което правим, по някакъв начин трябва да отстояваме себе си. Трябва да отстояваме моментите, които смятаме за важни. По-добре да се погрижим за това как да напълним сърцето си, отколкото как да напълним джоба си. Разказваш своята история, надявайки се, че тя ще е увлекателна."

Кевин Костнър гарантира, че жените "доминират" в новия му уестърн, тъй като според него те са създали американската граница. 69-годишният носител на "Оскар" е заснел последния си епичен филм "Хоризонт'', в който участват Сиена Милър, Джена Малоун, Аби Лий, Джорджия Макфайл и Ела Хънт, както и редица други жени.

По време на премиерата в неделя (19.05.24 г.) Костнър сподели защо филмът се фокусира върху жените: "Почти е невъзможно да си представим Запад без жени, нали? Западът не продължава без тях. Жените са се грижили за семействата и домакинствата, и са работили до смърт. Ако изгубят съпруга си - животът им може да се превърне в нещо невъобразимо лошо. Ето защо героинята на Сиена действа толкова бързо, за да привлече мъж в живота си, защото знае колко уязвима може да бъде и не се интересува от репутацията си, за да го направи.''

По-рано този месец Кевин се зарече да доведе на световната премиера в Кан като свои ВИП гости само жените-актьори от новия си филм. Той каза пред списание People: "Ще взема със себе си седем от жените, които участват във филма. За Кан искам да взема тези жени, които имат огромен принос за този филм".

Кевин Костнър допълни пред People за това как сагата изобразява трудностите, с които са се сблъсквали жените по онова време: "Жените са причината страната да върви напред. Те са били отвеждани против собствената им воля. Често са се възползвали от тях, но жените са били издръжливи. Не бих могъл да разкажа историята, ако тя не се върти около тях. Не търся похвали, защото жените са във филма. Ако трябва да съм честен, за мен те не са във филма, а всъщност доминират в него. Всяка една от тези жени доминира, когато е на екрана.''

Кевин Костнър и Сиена Милър разказаха за дълбокото си уважение един към друг, докато се подготвяха да минат по червения килим за премиерата на филма. Костнър заяви: 

"Смятам, че Сиена е една от най-великите ни актриси. Външната ѝ красота е неоспорима, но тя е и много опитна като актриса".

"Във великата традиция на култовите уестърни на Warner Bros. Pictures, ''Хоризонт: Американска сага" изследва примамливостта на Стария Запад и как той е бил спечелен - и загубен - чрез кръвта, потта и сълзите на много хора. Обхващайки четирите години на Гражданската война, от 1861 до 1865 г., амбициозното филмово приключение на Костнър ще отведе зрителите на емоционално пътешествие из една страна, която воюва със себе си, преживяно през призмата на семейства, приятели и врагове, които се опитват да открият какво наистина означава да бъдеш Съединени американски щати" - се пише в синопсиса на филма.

Костнър заяви, че е било сбъдната мечта да представи филма в Кан.

Виж още