Три профила на хора, които никога не бихте искали да срещате в живота си

  • Сподели:
Три профила на хора, които никога не бихте искали да срещате в живота си

Може би ви се е случвало да срещнете непознат, който излъчва силен магнетизъм и още след първите няколко думи разбирате, че този човек излъчва почтеност, добрина и чиста енергия. Обикновено повечето от нас искат да бъдат обградени именно с такива личности - искрени, чисти и подаващи ръка тогава, когато сме паднали и не успяваме сами да се изправим. Хора, на които можем да разчитаме във всеки момент от живота си и такива, които за нищо на света не биха ни предали. Всъщност такива хора съществуват, но за огромна жалост има и голям процент от тези индивиди, които внасят мрак в живота ни и разбиват реалната ни представа за достойнство, почтеност и коректност.

Ще разгледаме именно техния профил и може би ще разпознаем много хора, които вече са станали част от живота ни.

Материалните използвачи

Тук е важно да отбележим, че този профил е на човек, който обикновено е влязал в ролята на наш съветник, близък приятел, интимен партньор или още по-лошото - наш роднина. Можем бързо да разпознаем неговите намерения, особено ако не е чак толкова обигран и хитър, като един от начините да разконспирираме материалния използвач, е да забележим какво е отношението му към парите. При този човек единствените мисли, които се въртят в главата му са пряко свързани с богатството и благосъстоянието, което на всяка цена трябва да натрупа, дори ако е нужно ще измами без да се замисли и най-близките си хора.

Този профил е на безмилостен интригант силно привлечен от парите, който жадува за лукс и неговата единствена цел е да се добере по-лесно до мечтания живот. Все по-често ни се случва да бъдем с такива хора, които не само, че крадат от нас материално, но отнемат и част от духовността ни, особено тази, която сляпо вярва в искреността на хората. Профилът на материалния използвач е все по-често разпознаем сред нас, като би могъл да бъде – приятелят, който вечно няма пари и разчита на нас, когато стане време за плащане на сметки или пък спътницата ни в живота, която постоянно чака някакви дарове от нас сякаш сме или колегата, който много често се възползва от нашата добрина и ни иска големи заеми, които не си прави труда да връща. Светът е пълен с материални използвачи, но още по-лошото е, че когато се сблъскаме с тях, те директно отнемат част от вярата ни в доброто.

Подхлъзващият интригант

Обикновено този човек вече е станал част от нашата среда и зорко следи живота на всички, за да може на по-късен етап да си поиграе с техните чувства и емоции. Подхлъзващият интригант пуска нереални ''истини'' с цел да обработва хората около себе си или да ги насъсква един срещу друг, като в повечето случаи го прави с цел да си създаде някакво забавление. Все по-често ни се случва да се сблъскваме с този профил в живота си и да се питаме как тези хора са успели да се впишат в нашата общност, като в себе си носят толкова много злоба и духовен мрак.

Истината е, че при някои интриганти тази грозна черта да объркват живота на другите, им е дошла по рождение, при други просто са се обучавали от ''неподходящите учители'' в средата, в която са израствали. Но всъщност е без значение как са достигнали до момент, в който не се чувстват пълноценни, ако не объркат живота на другите и не разрушават тези силни връзки между хора, които цял живот са споделяли една съдба. Подхлъзващият интригант може да облече дрехите на наш приятел, познат, колега или спътник в живота. Той може да се преобрази във всякакви лица само и само да получи нашето доверие, чрез което да се възползва от наивността и добрината ни, за да може на по-късен етап да забие директно нож в сърцето ни.

Безчувственият любовник

Този профил може да бъде както на мъж, така и на жена, като обикновено все по-често го срещаме в своите интимни връзки. Безчувственият любовник винаги има някакви скрити намерения, които го потикват да се държи особено галантно и нежно с нас, но до момента, в който не получи някаква изгода от отношенията ни, след което просто преминава на следващата си жертва. За него/нея този начин на живот е просто добра възможност за развитие и ''доходоносна работа'', която ще практикува през целия си живот и която определено не включва любов. Безчувственият любовник никога не влага чувства в своите връзки, а отношенията му се крепят единствено на някаква изгода, която след като получи, ще изчезне от хоризонта и ще остави след себе си куп разбити сърца. Трудно е да повярваме, че такива хора съществуват, но неоспорим факт е, че почти всеки трети човек по света попада във връзка с някой, който има подобен профил и който цели някаква облага от тези отношения.