По кои пет основни качества хората са силно привлечени

  • Сподели:
По кои пет основни качества хората са силно привлечени

Казват, че човек е това, което носи вътре в себе си и всъщност това е онази магнитна лента, която ни проправя пътя към успеха. Учените са открили, кои са онези силно привличащи човешки черти, които карат околните да се влюбят в нас. И докато част от хората споделят, че привличането се дължи на силния магнетизъм и харизмата на срещуположния човек, всъщност в дълбините на истината стоят и още няколко основни фактора. 

Ще разгледаме кои са петте характерни черти, които привличат силно останалите хора към нас, точно като хипнотизирани.

1. Индивидуалност 
Никой не си пада по човек, който няма мнение и е ''безгласна буква'' където ѝ да отиде. Строгата индивидуалност издава силен характер, който от своя страна привлича другите хора към нас и лесно спечелва уважението им. Индивидуалността включва още увереност, амбиция и мислене, което се отличава от всеобщо приетото. 

2. Достойнство
Достойният човек знае кога да говори и кога да замълчи, той е огледало на своята вътрешна същност, която ярко изразява неговото самоуважение и контрол над емоциите – две неща, които човек трябва задължително да притежава, ако иска другите хора да имат респект към него, да го приемат и уважават със силните му качества.

3. Чувство за хумор
Представете си, че всеки ден трябва да стоите в едно затворено помещение с човек, който освен че няма чувство за хумор и не разбира шегите ви, но е и абсолютно опериран откъм положителност – страшно звучи, нали? Всъщност мрачността привлича негативизъм и това е неоспорим факт, който ясно ни подсказва, че за да може човек да бъде заобиколен от положителна хора, които да го оценяват и да му се възхищават искрено, той трябва да излъчва позитивизъм и да ги зарежда, чрез своята силна вътрешна енергия.
Чувството за хумор ни подсказва, че човекът срещу нас не е скован черногледец, а положителен екземпляр, способен да погледне и от друг ъгъл на живота и  да се присмее над съдбата. Този интересен човек притежава най-силното оръжие, а именно възможността да поражда щастие в душата на другите и да ги кара да се чувстват удобно в компанията му. Сами разбирате колко силно привлечени сме от тези хора, с които можем да се отпуснем, да се забавляваме искрено и с които не усещаме кога времето е отлетяло.

4. Анти-конфликтност
Отговорете напълно честно, бихте ли останали дълго време в компанията на някого, който постоянно търси причина за скандали и се храни от напрегнатите ситуации – едва ли. Хората, които постоянно си търсят белята и привличат напрегнатите ситуации, обикновено не са желана компания за никого. Анти-конфликтният човек обаче е харесван от всички, защото хората около него се чувстват спокойни, когато се намират в компанията му без да очакват неочакването или доброволно да попадат във филми на ужасите. Повечето от нас избират за приятел винаги човек, който може да уравновеси ситуацията и да потуши спора, вместо интригант, целящ да създаде жесток хаос около себе си, с който да предизвика максимални разрушения в общуването между хората. 

5. Увереност
Може би ви се е случвало да се загледате по жена, която е толкова уверена в себе си, че крачейки по улицата магнетично отмята глава и се оглежда в стъклените витрини на магазините или пък в мъж, излъчващ такава сила, че сякаш е способен да промени света само с едно щракване на пръстите. И в двата случая можем да забележим, как силно уверените личности никога не остават незабелязани от другите. Нещо повече, те им действат като магнит. Увереният човек излъчва силна енергия, която без проблем успява да предаде и на другите, като бързо печели тяхното доверие и уважение, без да полага съществени усилия, за да се случи това. След като веднъж самият той е повярвал в собствените си възможности, този човек е успял само с излъчването си да подскаже на останалите, колко силно амбициран е да успее, което е наистина достойно качество за възхищение и респект.

Виж още