Започнете деня си със самочувствие и се наслаждавайте на живота

  • Сподели:
Започнете деня си със самочувствие и се наслаждавайте на живота

Обличайте се така, че да доставяте удоволствие на себе си. Вслушайте се във вътрешната си муза и рискувайте. Носете нещо, което казва: ''Това съм аз днес!'' – Айрис Апфел 

Не винаги онова, което планираме да ни се случи, идва в живота ни поднесено на тепсия и истината е, че това, което ни остава, е вярата за по-добро бъдеще, както и доброто настроение, с което зареждаме хората около себе си. Но когато тази силна енергия в живота ни липсва, ние постепенно започваме сами да се затваряме в себе си и губим поглед на красивите събития, които не са никак малко и които трябва да сграбчваме бързо за да попълним липсите в душата си. Независимо от това какво ще ни предложи животът, дали ще са лимони или някакъв друг плод, ние трябва да се научим да ги обработваме правилно и да знаем, че освен тъмните нюанси, в света съществуват и много цветни багри, над които трябва задължително да съсредоточим погледа си. 
Ето и няколко начина, чрез които бихте могли да промените живота си и да се почувствате спокойни, удовлетворени и щастливи от всеки миг, който ви поднася съдбата.

Животът не е лесен за никого. И какво от това? Трябва да бъдем постоянни и самоуверени. Трябва да вярваме, че сме на тази земя с цел и трябва да преследваме тази цел! – Мария Кюри

Още със ставането сутрин си направете рутина, в която присъстват зареждащи фрази от типа на – ''Чувствам се прекрасно и денят ми ще бъде такъв!''; ''Нов ден, нов късмет и нови възможности!''; ''Обичам себе си, обичам близките си и съм напълно удовлетворен, от това което имам!''. След като известно време повтаряте тази рутина, в която освен фразите прибавите и няколко минутки време за вас, време, в което можете просто да постоите с пижама на прозореца и да се порадвате на изгрева или пък да се насладите на чаша ароматно кафе, мислейки за всички нови и красиви неща, които тепърва ви предстои да изживеете. 

За да се радвате на своя живот трябва задължително да игнорирате лошите мисли свързани с неуспехи, обиди, раздели и емоции, които съхранявате от миналото си. Просто си представете как събирате всички тези мисли и чувства на едно място, поставяте ги в дълбока торба, запечатвате я и я изхвърляте надалеч. Усетете как прилива на добро настроение и щастие нахлува в мозъка и в цялото ви тяло; как жаждата за живот превзема мислите ви и ви кара да се впуснете в новите начинания, от които ще можете да извлечете безброй много положителни спомени! Животът е красив, просто се отпуснете и се насладете на всеки безценен миг в него!