Упражнения за духовно пречистване, добро самочувствие и физическо здраве

  • Сподели:
Упражнения за духовно пречистване, добро самочувствие и физическо здраве

В Източните култури е присъщо вярването, че душата и тялото имат неразрушима връзка, която всъщност определя нашето физическо и психическо благополучие. Може би сте забелязали как губите настроение, когато изпитвате физическа умора, както и обратното - как физическите сили изчезват от вас, когато сте попаднали в емоционална дупка или депресия. Умът и тялото ни са пряко свързани и когато едната част страда, неминуемо този стрес ще се отрази и на другата. В Източните системи за развитие на духа и тялото използват различни похвати, чрез които да се борят със стреса и физическата умора, както и да заздравят всяка клетка от тялото си с помощта на лесни физически упражнения, примесени с медитация и успокояване на духа.

Предлагаме ви една лесна техника в три стъпки, която можете да практикувате както у дома, така и в офиса, за да заредите силите си и да се почувствате щастливи.

1. Отпускане на ума и тялото
Отпуснете се и седнете в удобна поза на земята. Ако искате да се свържете с Вселената, наведете главата си напред към земята и седнете на петите си. Ръцете можете да изпънете назад, като дланите задължително трябва да сочат нагоре. Това упражнение ще ви помогне да се отървете от натрупания стрес и да презаредите енергията си. Можете да останете в тази поза за около 10-12 минути, след което да преминете към следващото упражнение.

2. Зареждане на тялото с жизнена енергия
Останете прави и разтоварете краката си, така че да бъдат на ширината на раменете ви. Вдигнете ръцете си с дланите нагоре, след което направете бавен поклон, чрез който се опитайте да докоснете глезените си с върховете на пръстите. Първо се наклонете наляво, след което повторете упражнението, но с наклон надясно. 

3. Правилно дишане и свързване с Вселената
Настанете се удобно върху килим или директно на пода, след което седнете по турски, скръстете и ръцете си, като с длани трябва да докоснете гърдите си. Затворете очи и изчистете съзнанието си от тревожността и всички негативни мисли, които до този момент са се струпвали в главата ви. Останете няколко минути в тази поза, като се опитате да успокоите дишането си.

Виж още