Как да създадете удобство и стил в една съвременна всекидневна

  • Сподели:
Как да създадете удобство и стил в една съвременна всекидневна

Всекидневната е стаята, в която прекарваме огромна част от своето време, затова ако искаме да създадем перфектната стая за релаксация и забавления, трябва да заложим на комфорта.  Но тук не става въпрос само за наличието на мек диван или място за почивка: това е резултат от всичко, което се взема предвид в декорацията. Тези неща обикновено вече са обмислени, защото всички аспекти на схемата на стаята и сглобяването на интериора могат да минат под думата ''комфорт''. За да направите една стая подходяща за предназначението си, трябва да обърнете внимание и на - цвета, осветлението, пропорцията и разположението на мебелите, както и те да бъдат задължително красиви и удобни, както за сядане, така и за почивка.

Обикновено, когато повечето хора искат един интериор да изглежда уютен те мисловно могат да си представят как енергията циркулира в това помещение, дори и да са със затворени очи. Независимо дали е стая, в която ще е лесно да общувате с приятели или идеална за един или двама души, които четат книга или гледат телевизия, ако искаме всички да се чувстват уютно трябва да заложим и на няколко важни елемента. Удобството започва с това, върху което седите. 

Днес много хора обичат големи, старомодни и много меки дивани. Въпреки че тук неприемливата част се състои в това, че когато те не се използват, могат да изглеждат малко като неоправено легло, защото възглавниците винаги трябва да се издуват след използването им. Затова е по-добре да избираме възглавници, които не са 100 % пух, но те трябва да бъдат меки и удобни, както и да се връщат сами в първоначалната си позиция, след като вече сме ги ползвали.

Тук е важно да отбележим, че и най-удобните дивани са тези, които нямат дебели, а извити облегалки, с декоративни възглавници, които могат да внесат допълнителен цвят в стаята. Дневната трябва да изглежда комфортно на всички нива. По принцип обичайното разположение е голям диван и няколко фотьойла във фиксирана позиция. Както и библиотека или секция за поставяне на много книги и списания. Всъщност книгите неизменно помагат да придадете атмосфера на стаята – както и цветята.

За повече стил можете да се спрете и на по-малки столове или странични маси, които могат да се местят лесно, когато ще посрещате повече гости към компанията или да създадете допълнителни места за сядане в стаята. Важното е, че отделните подвижни масички осигуряват места за поставяне на питие или книга. Допълнителните столове могат, разбира се, да се държат в хола или някъде другаде в апартамента, за да бъдат внесени във всекидневната, когато е необходимо. Хармоничен, вдъхновяващ и красив интериор е сборът от всички части, които съставляват думата комфорт.