Шер & Бийонсе на наградите iHeartRadio

  • Сподели:
Шер & Бийонсе на наградите iHeartRadio

След издаването на осмия ѝ студиен албум ''Cowboy Carter'' Бийонсе няма намерение да се отказва от вдъхновението си от кънтри стиловете - и последната ѝ поява на наградите не прави изключение.

На 1 април Бийонсе присъства на церемонията по връчването на музикалните награди iHeartRadio 2024, за да приеме наградата "Новатор" за приноса си към музиката. Изпълнителката на "Texas Hold 'Em" излезе в архивен ансамбъл от уестърна колекция на Джани Версаче за есента на 1992 г. Облеклото се състоеше от кожено яке и подходящи панталони, украсени със златни детайли, които тя допълни с два плътни колана (също със златни детайли), черни слънчеви очила и черна каубойска шапка Versace с емблемата на марката в златно.

Приемайки наградата си от Стиви Уондър, поп звездата отдаде почит на легендите, които са проправили пътя ѝ, и спомена препятствията, с които се е сблъскала през кариерата си.

"Иновациите започват с една мечта, а пътят към изпълнението на тази мечта може да бъде много неравен. Да бъдеш новатор означава да правиш това, което всички смятат за невъзможно. Да бъдеш новатор често означава да бъдеш критикуван, което ще подлага на изпитание твоята психика и сила. Да бъдеш новатор означава да се осланяш на вярата и да вярваш, че Бог ще те хване и ще те води."

Бийонсе продължи: "Надявам се, че всички звукозаписни компании, всяка радиостанция, всяко шоу за награди са по-отворени към радостта и освобождението, които идват от това да се наслаждаваме на изкуството без предварителни очаквания. Тази награда е за всички новатори, които са посветили живота и изкуството си на това да създават промени. Благодаря ви за вашата жертвоготовност, за вашите мощни сили и за вашия неустрашим дух."

В речта си тя отдели време и за да благодари на величия като Трейси Чапман, Принс, Андре 3000, Тина Търнър, Майкъл Джексън и Уондър за това, че са "изпълнили мечтата си, за да можем всички ние да я последваме".

Зад кулисите Бийонсе позира с Шер. Изпълнителката на "Believe" носеше изцяло черен топ, обсипан със сребърни кристали, и го съчета с винтидж черни панталони Chrome Hearts.

''Cowboy Carter'' съдържа 27 нови песни, събрани в проект, който ще влезе в историята, не само заради нетипичния за изпълнителката кънтри стил. С обявяването на албума, Бийонсе пусна двата чисто нови сингъла - ''Texas Hold Em'' и ''16 Carriages'', като първият се превърна в абсолютен световен хит само за дни, а с него певицата стана първата чернокожа жена оглавявала класацията Hot Country Songs на Billboard. ''Cowboy Carter'' – act ii, е своеобразно продължение на албума ''Renaissance act i'', излязъл през 2022 г. Няколко от песните вече приковаха вниманието в платформи като Spotify. По-специално феновете са впечатлени от парчето "JOLENE". 

Селекцията от песни е създадена, за да отдаде почит на Chitlin Circuit - консорциум от места за представления в САЩ, които са подкрепяли чернокожи изпълнители по време на ерата на сегрегацията. Темата за чернокожите изпълнители в кънтри музика е сред най-повдиганите, след като стана ясно, че Бийонсе е избрала да твори именно в този жанр.

В Instagram по-рано този месец дивата написа, че през годините се е чувствала отритвана не веднъж от кънтри общността в Щатите. С проекта ''Cowboy Carter'' Бийонсе руши стереотипи, утвърждавани с десетилетия.