Dior обяви Дева Касел за свой международен посланик

  • Сподели:
Dior обяви Дева Касел за свой международен посланик

Моделът, който е дъщеря на Моника Белучи и Венсан Касел, стартира актьорската си кариера през септември 2023 г.
Dior обяви Дева за новото лице на грима, създаден от творческия и имиджов директор Питър Филипс.

Родена в Рим през 2004 г., Дева Касел израства във Франция, Италия и Бразилия. Полиглот, владееща не по-малко от пет езика, тя развива от най-ранна възраст голяма чувствителност към изкуствата, наследена от родителите ѝ Моника Белучи и Венсан Касел.

"Те ме научиха винаги да гледам напред, да се защитавам, да бъда добра и да вярвам, че чудесата са възможни. Научиха ме как да се справям с неочаквани ситуации и да живея по свои собствени правила, като винаги уважавам хората и средата, в която се намирам", от това, което Дева споделя, можем да съдим и за възпитанието, което е получила.

Страстно обича да пее и рисува, а от ранна детска възраст посещава курсове по драма. Артистичният ѝ темперамент естествено я кара да се интересува от света на образите, който открива и изследва през призмата на модата, започвайки кариерата си на модел на 16-годишна възраст. Скоро тя се появява на кориците на най-големите международни списания и дефилира по подиумите на Седмицата на модата, превръщайки се в един от най-известните топмодели.

Изгряваща фигура на своето поколение, уверена и естествено красива, Дева Касел не изключва нищо - и успоредно с кариерата си на модел тя решава да тръгне по стъпките на родителите си. През септември 2023 г. прави първите си крачки като актриса под режисурата на Лаура Лучети във филма ''La Bella Estate'', в който играе ролята на муза на художник през 30-те години на миналия век. Приветствана за тази първа роля, през септември тя се появи и в италианския сериал ''Леопардът''. Продуциран от Netflix, сериалът е адаптиран по романа ''The Leopard'' на Джузепе Томази де Лампедуза и е вдъхновен от едноименния филм на Лукино Висконти.

Виж още