Gucci FW24: Колекция-ода за издигнатите основи

  • Сподели:
Gucci FW24: Колекция-ода за издигнатите основи

Едноцветните ансамбли, както и визиите с контрасти определят модерния шикозен стил на Gucci.

Новата колекция на Сабато де Сарно за Gucci е като сбъдната мечта. Без да се отклонява от голямата си страст - шивачеството, дизайнерът е изследвал нови линии и възможности и е представил на подиума цялостна визия на Gucci, която се харесва на всяка съвременна жена.

Водеща роля играят палтата, този път представени със закопчалки на гърба. Овърсайз, андрогинни и бродирани с блестящи детайли, те откраднаха шоуто и, разбира се, ще бъдат най-продаваните артикули от колекцията. Прозрачността също беше от ключово значение. Рокли, къси панталони и бельо от дантела потвърдиха новия секси стил и придадоха на колекцията необходимия ретро вид.

За любителите на обувките Сабато ясно посочи тенденциите, без които момичетата на Gucci няма да минат тази година. Мокасини на платформа Horsebit и плоски ботуши, които достигат над коляното, са обувките, които обрамчиха визиите на подиума и ще монополизират интереса ни.

"Търсех малко подривна отправна точка. Погледнах на нещата от различен ъгъл от този, който предполагам, че е най-подходящ, не следвах правилата. Това е моят начин да мечтая, без да бързам, да визуализирам и да изграждам амбициите си, сякаш са тухличките на една къща", обяснява Сабато де Сарно. "В модата, както и в моите мечти, упражнението е едно и също. Търся пролуката между гънките и разглеждам детайла много внимателно, преди да се почувствам свободен да се отдалеча в търсене на по-широка перспектива. Преследвам различното там, където обикновеното се приема за даденост. Мечтите, както и модата ми, винаги са в диалог с реалността. Защото аз не търся друг свят, който да обитавам, а начини да обитавам този свят така, както на мен ми харесва."

На фона на саундтрак, смесен и режисиран от британския продуцент Марк Ронсън, Gucci Woman на Сабато де Сарно излезе на преден план на сцената на Седмицата на модата в Милано с ярка индивидуалност за есен/зима 2024. Цитирайки малки преобръщания на първата си продукция за къщата, визията на творческия директор се фокусира още повече, представяйки на присъстващите, като Соланж, Кирстен Дънст и Салма Хайек, по-фино разбиране на по-големия му манифест начело на италианската луксозна марка.

Последното предложение на де Сарно е предназначено за онези "начини на живот", които той търси в бележките си. С достатъчно фантазия, колекцията е физическо проявление на неговите амбициозни мечти, изработени така, че да не се жертва възможността за носене.