Легендарната рокля на Dior, носена от Дева Касел на Vogue World

  • Сподели:
Легендарната рокля на Dior, носена от Дева Касел на Vogue World

Дева Касел празнува спорта и френската мода от 50-те години на миналия век по време на Vogue World Paris 2024.

След първото издание в Ню Йорк и второто в Лондон, където дефилираха Ани Ленъкс и Сиена Милър, тази година събитието Vogue World пристигна в Париж. Инициативата се представя като почит към френската мода и спорт и се провежда на площад "Вандом" - емблематично парижко място в 1-ви район на столицата. Шоуто има за цел да асоциира даден спорт (като колоездене, гимнастика, тенис, таекуондо, фехтовка, брейк танци) с тема, свързана с десетилетие на френската мода от 1924 г. насам.

Разбира се, всички супермодели бяха поканени на това незабравимо събитие. Джиджи Хадид, Кендъл Дженър, Лили Мос, но и Дева Касел - дъщерята на Моника Белучи и Венсан Касел - блеснаха по време на конната част на модното шоу, "интерпретирайки" за 50-те години на миналия век. Костюмът с барско сако от колекцията New Look Corolle на Кристиан Диор беше емблемата на десетилетието и се превърна в част от женския гардероб благодарение на конните костюми.

Дева Касел се разходи по подиума в една от петте рокли Bar, представени на ревюто, в червен нюанс, който отдава почит на цветовете на Франция. Не е изненадващо, че моделът и актриса носеше дреха от френската модна къща, ръководена от Мария Грация Чиури, тъй като Дева Касел има много специални отношения с Dior. Всъщност тя е посланик на модата и красотата на марката и затова често е на първия ред на модните ревюта на марката с визии, които винаги са очарователни.

Например на модното ревю за есен/зима 2023-2024 г. Дева съживи 60-те години на миналия век, облечена в тренчкот с щампа на черно-бяла карта на Париж. На ревюто за сезон пролет/лято 2024 г. Дева Касел и Саул Нани се появиха в ултрасекси тоалет с фин дантелен топ, прибран в макси пола.

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''. 

Виж още