Loewe избра Смит! Маги Смит!

  • Сподели:
Loewe избра Смит! Маги Смит!

Loewe дебютира с новата си предколедна кампания за пролетта на 2024 г. - и в центъра ѝ е 88-годишната актриса Маги Смит. Заедно с модни фигури като Грета Лий, Джош О'Конър и Тейонг, Смит се оказа най-свежото попълнение от всички.

Смит, чиято биография включва забележителни роли в "Абатство Даунтън", франчайза "Хари Потър" както и два Оскара, пет награди БАФТА и четири награди Еми, е модел на любимата чанта Puzzle Bag и новата Puzzle Tote на Loewe. Отличителните визии са заснети от Юрген Телър. В едната тя носи огромно палто от изкуствена кожа с характерната чанта Puzzle на Loewe, а в другата - бяла и черна рокля с къса пола, в която държи чантата Paseo на марката. Феновете на модата моментално бяха обсебени от страхотните ѝ умения на модел.

"Маги Смит за Loewe е всичко, от което не съм подозирала, че имам нужда", пише един потребител.

Това не е първият път, в който голяма модна марка ангажира изненадваща фигура в кампания. Снимките на Смит моментално предизвикаха сравнения с рекламите на Дидион за Celine от 2015 г., в които емблематичната американска писателка носеше гигантски слънчеви очила и елегантна черна ролка на марката.

Неотдавна Памела Андерсън също предизвика интерес, когато се снима в празничната кампания на Jacquemus - с което постави началото на своя моден (и кариерен) ренесанс. В света на висшата мода на Смит обаче има нещо особено въображаемо. Това показва, че страхотният стил - и убийствените умения за позиране - са вечни.

"Кампанията е поредната част от продължаващия диалог между творческия директор Джонатан Андерсън и фотографа Юрген Телер", споделя Loewe в съобщение за пресата. "И се въплъщава от уникалния състав от личности, които дават живот на изображенията: постоянно развиващ се, трансверсален списък от таланти от света на музиката, киното, изкуството и модата."

Марката описва кампанията като начин да "подчертае несъвършенството като върховно съвършенство", което може да обясни защо фонът на Смит включва мрачна тухлена фасада.

"Намирам за много странно да бъда призната", казва Смит в интервю за Town & Country през 2016 г. "Прекарах много дълго време, без това да ми се случи и сега усещането е странно... Приятно е. Но понякога просто ти се иска да си сам, да правиш нещата сам, без да мислиш дали няма да те преследват за снимка."

Сред предишните лица на Loewe е 71-годишната японска певица Мари Нацуки, която участва в кампанията на марката за пролет-лято 2023 г., така че кастингът на Смит продължава почерка на творческия директор Андерсън да предлага разнообразни (и неочаквани) персони.