Наоми Кембъл с дебютна колекция за Boss

  • Сподели:
Наоми Кембъл с дебютна колекция за Boss

Наоми Кембъл и BOSS обединиха усилията си, за да създадат колекция за пролет-лято 2024 г., вдъхновена от женските неща от първа необходимост.

Модната икона Наоми Кембъл си партнира с BOSS за създаването на ексклузивна колекция за сезон пролет-лято 2024 г. Със своята скулптурна фигура и освободена личност Наоми оставя своя отпечатък върху модата от 90-те години на миналия век. Когато супермоделът не е на модните подиуми на Balmain или Alexander McQueen (наред с други) или не дефилира по червения килим в звездни силуети, Кембъл мултиплицира своите остри, удобни силуети извън работното време. За първата си колекция в сътрудничество с BOSS моделът черпи вдъхновение от света на пътешествията, тъй като е осъществила многобройни пътувания по целия свят, за да предложи набор от вечни елементи.

NAOMI x BOSS, сътрудничество, предназначено за жени
Моделирана по нейния начин на живот, колекцията се отличава с неутрална цветова палитра, варираща от сиво до бяло и бежово, с фини докосвания на лилаво. В тази нова колаборация костюмът е на райета, гащеризонът е прозрачен, облеклото за свободното време е с леопардов принт, палтата са овърсайз, а основните елементи на гардероба са в неутрални тонове. Аксесоарите включват шарени или черни шапки и сдържани чанти. Наоми е избрала антибактериална технология, за да гарантира свежест и чистота. Функции като дизайн против намачкване и стрес гарантират, че всяко изделие служи на целите отвъд естетиката, задоволявайки нуждите на съвременната жена, която е в постоянно движение.

Назначена през 2022 г. за посланик на Boss, отделна марка на Hugo Boss, Кембъл преди това е била водеща на няколко кампании за марката. Колекцията бележи преминаването към нова роля на съавтор, която според Кембъл ѝ позволява да "изследва изцяло нов аспект на моето изкуство". 53-годишната Кембъл не за първи път влиза в ролята на моден дизайнер. Миналата година тя беше критикувана за сътрудничеството си с марката за бърза мода PrettyLittleThing (PLT), дъщерно дружество на британската компания Boohoo Group, за колекция от 82 части.

Марко Фалкони, главен вицепрезидент по творческите направления в HUGO BOSS, подчерта неразделната роля на Кембъл в сътрудничеството, като изтъкна нейната страст и творчески принос по време на целия процес на разработване. "За мен винаги е чест да работя с Наоми. Тя знае какво иска и сподели значим творчески принос по време на целия процес на разработване, смесвайки модните кодове на BOSS със собствения си емблематичен стил", отбеляза Фалчони.

"Жената Naomi X BOSS е въплъщение на съвременната сила и елегантност. Тя е самоуверена, без да се срамува от себе си и не се страхува да остави своя отпечатък върху света", сподели Наоми.

Виж още