Нимфата на пролетта: Деми Мур

  • Сподели:
Нимфата на пролетта: Деми Мур

В бижута на Cartier и визия дело на стилиста Харис Рийд, Деми Мур ни напомня, че винаги има как да изпъкне.

"Всичко, което мога да кажа за това сътрудничество съвместно с Харис Рийд и Cartier, е, че се получи вълшебна комбинация и всичко се съчета перфектно", казва Мур пред Vogue. По време на Met Gala 2024 Мур стана първият човек, който носи колекцията High Jewelry на Cartier, Nature Sauvage, която ще бъде официално представена в края на месец май. Тя дебютира с Chloris - комбинация от колие и обеци, която поставя началото на пълната колекция на бижутерийната марка по-късно този месец. Колието Chloris се състои от инкрустирани с платина и диаманти спирали с изумрудени центрове и подходящи обеци с диаманти и изумруди. Колието съдържа 7,87 карата изумруди, а обеците - 2,25 карата. Наречени на гръцката нимфа Хлорида, богинята на пролетта, бижутата са конфигурирани така, че да приличат на семена от глухарче, отнесени от вятъра.

Грандиозният пейзаж от бижута изисква също толкова впечатляващ тоалет, а Харис Рийд се е справил с тази задача. "Всичко започна с тази невероятна огърлица на Cartier, която Деми носи", казва дизайнерът пред Graham. "Вдъхнови ме усещането за цветя, което ми даде. Флоралната рокля е изработена от винтидж архивни тапети. Това са 11 000 часа бродиране на коприна, която преработихме в тази идея за нейното ''разцъфване'' върху килима. Исках да бъда лозата за нейните тръни".

Черната рокля включваше розово-бял флорален дизайн и структурен елемент с шипове във формата на сърце. Прическата и нежният грим, дело на Шарлот Тилбъри, позволиха на драматичния ѝ ансамбъл да заеме централно място.

"Мислех, че много хора ще гледат на тазгодишната тема така, че всичко трябва да е супер деликатно и да е свързано с дантела и прозрачност", казва Рийд пред Vogue. "Аз исках да възприема обратния подход. Исках Деми да изглежда така, сякаш е почти в пълен разцвет за една част от секундата на червения килим, а след това всяко цвете да започне да се разпада."

61-годишната актриса присъства на събитието за първи път от пет години насам. Мур е украсявала музея на Метрополитън само още четири пъти. Първата година, 2001 г., тя идва като гост на Дона Каран, облечена в златна рокля с едно рамо. През 2010 г., когато отново залага на металическите цветове, носейки бронзова рокля без презрамки и с разкрояване до бедрата. А през 2011 г. отпразнува творчеството на Александър Маккуин в рокля с пера и също толкова дръзка украса за глава. За последен път актрисата присъства на Met Gala през 2019 г. и носеше дълга до пода смокинг рокля с дълбоко V-образно деколте на Saint Laurent.