Ново усещане за лекота в Givenchy за пролет 2024 г.

  • Сподели:
Ново усещане за лекота в Givenchy за пролет 2024 г.

Пролетното ревю на Givenchy за 2024 г. ни показа всички нюанси на марката - с едва доловимо намигване към архивите ѝ. Имаше копринени, леки малки рокли, които бяха прозрачни и с презрамки; овърсайз блейзъри и особено специално внимание, отделено на драпираните рокли, които бяха изпълнени в различни материи - прозрачна копринена, сатен и разкошни текстили, покрити с текстурни чудеса.

Колекцията на Givenchy за пролетта на 2024 г. беше отражение на една по-лека, по-женствена страна на марката. На мястото на предишните тъмни неутрални тонове и деним видяхме флорални рокли с драпиране на деколтето и кожени увиващи рокли с яки. В колекцията беше използвана и кална коприна - техника за боядисване от епохата на династията Минг, при която коприната се потапя в речна кал, за да се получи земна, кожена визия.

Също така, през този сезон? Цветята. Те бяха навсякъде в колекцията.

"Неугасващ символ на елегантността, цветето е залегнало в архивите на Юбер дьо Живанши, чиято страст към градините Матю М. Уилямс споделя като източник на вдъхновение", гласяха бележките към ревюто. "Дантелата, централен троп на елегантността за Maison, е активирана отново във волантите на роклите. Бижутата се превръщат в дрехи в решетъчни рокли и поли от перли, стъкло и кристал."

Кобалтово синьото се появи на подиума върху рокли и сака.

 Перлата в короната на колекцията бяха всички текстурни фантазии, които блестяха ярко на изцяло бялата сцена на открито в École Militaire. Декорът беше проектиран от Габриел Калатрава за Collaborative Architecture Laboratory и също включваше пищни тъкани, окачени около лека стоманена конструкция. Спокойната обстановка беше облечена в монохромно бяло, което отразяваше елегантното представяне на колекцията. Гостите от А-листата, сред които Тайга, Джаред Лето, Бари Кеоган, Клеър Фой и Шер, седнаха на първия ред, за да се насладят на магията.

Givenchy SS24 издигна силовия костюм на ново ниво, виждайки структурирани блейзери, плисирани панталони и изящни слип рокли да стоят здраво. Изтънчеността се възцари чрез съблазнителни дизайнерски кодове, вдъхновени от ежедневните жени, докато обикновените елементи от гардероба бяха издигнати чрез първокласни текстили, основани на елегантността.

Творческият директор Матю М. Уилямс внесе нова гледна точка в модната къща, която се определя от смели силуети, издигащи на по-високо ниво обикновения гардероб. След назначаването си начело на Givenchy американският дизайнер и основател на 1017 ALYX 9SM Матю М. Уилямс преоткрива модната къща със смели силуети и младежка увереност.

Виж още