Топ 4 на най-красивите плажове по света

  • Сподели:
Топ 4 на най-красивите плажове по света

Плажовете са едни от най-магическите и специални места на Земята. На тях има почти всичко нужно за да може човек да се зареди с енергия като - слънчева светлина, пясък и вълни за хора, които искат да се отпуснат, да се забавляват и да запечатат красиви спомени. Всеки плаж е специален, но някои са още по-невероятни, защото изглеждат различно, имат зашеметяващи гледки или предлагат уникални възможности. Някои плажове имат наистина страхотни цветове или странни форми. Нека да надникнем в тези супер специални плажове, които привличат и радват туристите и любителите на плажа.

Изненадваща колекция от уникални плажове от цял свят, които просто чакат да ги посетите. Нашата планета Земя е наистина невероятно и красиво място, не мислите ли?

Scala Dei Turchi Beach – Italy
Италия, Сицилия

Италия има много плажове, където хората могат да се отпуснат, но един специален плаж е наистина интересен. Намира се под скалите ''Scala Dei Turchi Beach'' в Сицилия. Тези скали са бели и приличат на стълби, влизащи във водата. Те се намират на малка част от брега на Сицилия. Има два пясъчни плажа до ''стълбите'', където можете да плувате, да правите слънчеви бани и дори да се изкачите по скалите, за да ги разгледате по-отблизо.

Green Sand Beach (Papakolea) – Hawaii, USA
САЩ, Хавай

''Green Sand Beach'' известен също като ''Papakolea'', е специален плаж, разположен на Хаваите, САЩ. Това, което го прави уникален, е пясъкът – не е златист или бял, като повечето плажове. Вместо това този вълшебен плаж притежава красив зелен цвят! Този зелен пясък е създаден от минерал, наречен оливин, който идва от близкия вулкан. Плажът е малко труднодостъпен – посетителите често трябва да се поразходят малко или да използват специално превозно средство, за да стигнат до него. Но невероятната гледка на зеления пясък и искрящия син океан си струва всичко. Това е прекрасно място за хора, които искат да видят нещо различно и да се насладят на едно наистина уникално изживяване на плажа!

As Catedrais Beach – Spain 
Испания

Плажът ''Catedrais Beach'' намиращ се в Испания е едно наистина красиво и вълшебно място с големи скали и арки, направени от природата. Хората го наричат ''Плажът на катедралите'', защото скалите приличат на арки на катедрали. Когато океанът е нисък, можете да се разхождате под сводовете и в пещерите. Но когато океанът е висок, плажът изчезва. Така че трябва да изберете правилното време за посещение. Водата е синя и хубава, а скалите са специални. Любителите на природата и посещаването на нови места, обичат да ходят там. Това е като специално приключение на красивото крайбрежие на Испания.

Vik Beach – Iceland
Исландия

Красиво място край морето в Исландия с тъмен пясък, високи скали и силни вълни от океана. Намира се в град, наречен Вик, а пясъкът получава тъмния си цвят от вулкана. Големите скали около плажа правят гледката към океана наистина невероятна. Хората, които обичат да карат сърф, обичат да идват тук, защото вълните са големи, въпреки че водата е студена. Времето в Исландия може да се промени рязко, така че е важно да носите топли дрехи и да внимавате когато се намирате около водата. Ако наистина харесвате природата, определено трябва да посетите това място. Това е специално изживяване край брега, което няма да намерите никъде другаде.

Виж още