Как да отворите място в съзнанието си за стимулиращите чисти вибрации 

  • Сподели:
Как да отворите място в съзнанието си за стимулиращите чисти вибрации 

''Внимавайте с мислите - те са начало на постъпките!''– Лао Дзъ

Енергията има способността постоянно да се трансформира, обменя и циркулира, както около нас, така и в тялото ни. Много често сме подложени на силни емоции, психологически атаки и стрес, които всъщност са главните участници, образуващи изцяло енергийния баланс и начина, по който се чувстваме. 
Негативните, отрицателни вълни не само влияят на нашето настроение и жизнена сила, но успяват да бъдат усетени и от другите хора около нас, особено тези, които са в близкото ни обкръжение. Например, ние се чувстваме зле и нещастни, а оттам и енергийните вибрации в тялото ни приемат цвета на негативността, което от своя страна става абсолютно видимо и за останалите хора, с които имаме някакъв контакт. 

Човешкото тяло е като голям храм, събиращ в себе си множество вибрационни енергии, които имат способността да влияят на нашето съзнание, емоционално състояние и чувства. За да можем да заредим тялото си с чиста жизнена сила, трябва на първо място, да прочистим съзнанието си от мрака в който е потънало, за да можем да излезем на повърхността и да изживеем на пълни обороти живота, за който мечтаем. За да се случи всичко това, трябва да направим няколко основни стъпки, гарантиращи ни духовно презареждане, пълна хармония и силен положителен заряд, който ще можем да предаваме и на хората, които обичаме. 

Нашите силни желания предопределят посоката, в която циркулира енергията в тялото ни
Така например ние мечтаем да постигнем някакво развитие и да получим един добре балансиран и красив живот, а когато настроим съзнанието си в посока изпълнение на желанията ни, ще можем да почувстваме как тялото ни обновява енергийните вибрации, като мислите ни директно ще започват да работят в зададената посока към успешното изпълнение на целта. Всяко наше желание има способността да разпалва силна енергия в нас. Понякога човек може да се мотивира и зареди само от своята собствена мисъл, която несъзнателно е обрисувал и превърнал в бъдеща цел. Когато успеем да изхвърлим от съзнанието и душата си всичко, което не ни е нужно, ще можем да освободим място за красивите енергийни вълни, които ще изпълнят съществото ни с нов смисъл и силно желание за живот.

Емоциите, които отключват енергията и тези, които я запушват
Съществуват емоции, които блокират централно притока на чиста жизнена сила в тялото ни и ни карат да се чувстваме потиснати, нещастни и самотни. Тези енергийни вълни понякога биват породени от силен страх, депресия, стрес, липса на желания и мечти, загуба или пък не достатъчна вяра, че можем да успеем. За да събудим обаче положителната енергия и да синхронизираме трите основни работещи точки в същността ни, а именно съзнанието, душата и тялото ни, трябва да се научим да подхранваме само тези мисли, които разпалват енергийния поток в тялото ни без да отнемат силите ни. 

Спокойният ум, дишането и мълчанието ни гарантират енергийно зареждане
Може би сте чували как много духовни практики са свързани с правилното дишане, успокояване на съзнанието и пренасянето на друго място, там където бихме могли да се заредим с жизнена енергия. Всеки човек би могъл да пречисти своята енергия и да изхвърли тези емоционални блокажи, които отнемат голям процент от духовните и физическите му сили. Мълчанието ни дава възможността да вникнем по-дълбоко в себе си, да се концентрираме и да поработим върху тези елементи, които ни пречат да бъдем щастливи. Затова всеки ден можем да отделяме по половин час, в който да се откъснем от натоварения стресов свят и по този начин да пречистим енергията в тялото си.

''Минавайте и заминавайте край злото, без да го виждате, без да се разправяте с него. Спирайте вниманието си върху доброто в човека!' – Петър Дънов

Виж още