Кардинални, неподвижни и променливи зодиакални знаци – Част 1

  • Сподели:
Кардинални, неподвижни и променливи зодиакални знаци – Част 1

Зодиакалните знаци са разпределени, според всеки сезон в годината, който обхваща по три определени месеца. Първият астрологичен сезон има свое собствено качество, като например – кардиналните знаци обхващат началото, първите стъпки към прехода. Вторият, от своя страна, е свързан с неподвижните знаци, които имат свойствата да закодират и запазват важни елементи. Третият е най-хаотичният и е постоянно променлив, той обхваща трансформацията и бързата промяна с цел придвижване напред.

Ще разгледаме всеки един от елементите на определените знаци и ще разберем с какво е свързан, както и какво влияние има над зодиакалните знаци. 
Всеки елемент обхваща по четири зодии и носи своя лична специфика. Нека ви представим различните елементи и съответстващите към тях зодии.

Кардиналните знаци са – Овен, Рак, Везни и Козирог
Кардиналните знаци са свързани с възможността човек да постигне много повече, когато се обляга на своята упоритост и силна мотивация за успех. Единственият начин за постигне на най-амбициозните ни желания е да запретнем ръкави и да дадем най-доброто от себе си. И точно с такава характеристика се определят и кардиналните знаци, които са изключително смели, упорити, борбени и енергични – хора, които никога не оставят днешната работа за утре. Те разполагат със свръх активна енергия, която им помага да вложат усилията си в печеливши дейности, с които ще се придвижват все по-напред и нагоре. Кардиналните знаци обхващат първия месец от всеки сезон в годината и са известни със своя силен характер, активност и творчески заложби. Сега ще разгледаме всеки един от тях поотделно.

Овен
Като първи кардинален знак Овенът е водача на глутницата, който притежава способността да постави началото на много дейности, да привлече и други хора към своите идеи, но за огромна жалост не винаги успява да му достигне търпението, за да достигне до края на своето начинание и в повечето случаи той предпочита да пренасочи вниманието си към нова цел.

Овенът е знак със силно изявено чувство за притежание и като огнен представител, той се стреми винаги към първото място, което би му гарантирало удовлетворение. Огнен, но и с безброй творчески идеи, Овенът може да бъде безкрайно хаотичен, разхвърлян, както в своите мисли, така и в действията си и прекалено припрян, обичащ да налага своето мнение на другите. Този знак притежава силни качества, необикновена харизма, лидерски заложби и една слънчева усмивка, която човек не може да забрави никога, това са характерните качества на първия кардинален знак в Астрологията.

Рак
Вторият Кардинален знак е свързан със слънчевата радост, която човек изпитва при своето придвижване напред, при растежа и преминаването на нов етап от живота си. Воден и необикновен, този знак събира в себе си различни видове емоционални състояния, което става видимо, дори и в неговото поведение, което никога не спира да се променя.

Обикновено се наглася, според потребностите, които дърпат Рака към някакво по-силно енергийно движение. Този знак притежава безкрайно силна интуиция, която успява да го предпази в безброй критични ситуации и да му покаже верния път, по който той ще може да се развива емоционално и духовно. На подсъзнателно ниво Ракът черпи сили от всички емоционални предизвикателства, които изваждат на показ неговата отзивчивост, състрадателност и грижа към нуждите на най-близките му хора. 

Везни
Везните са третия кардинален знак, който се характеризира със силна социална активност и нуждата за получаване на справедливост на всяка цена. За да могат нещата да се движат в пълна хармония Везните са готови да направят първата крачка и да покажат на останалите, колко е важно действието, насочено към равновесие, мир и спокойствие.

Те са знакът на емоционалното обвързването, който се стреми, чрез общуване да възроди нови неразрушими връзки между хората и да създаде едно много по-специално място за обитаване, в което хората държат на своите принципи, но междувременно с това не спират да показват своята загриженост и любов към събратята си.

Козирог 
Четвъртият кардинален знак е известен със своята сила, както и с поставянето на нов старт в живота. И докато другите знаци се въртят в кръг и не знаят в коя посока да тръгнат, Козирогът вече има предначертан вселенски план, който го отпраща винаги към мястото, където всички положени от него усилия ще бъдат подобаващо възнаградени.

Материално насочен и упорит, той никога не губи времето си в непродуктивни действия, които не могат да му донесат, нито слава, нито пък някакво добро възнаграждение. Безкрайно интелигентен, практичен, мотивиран и гледащ винаги реално, както на живота, така и на отделните събития в него. Козирогът е знак, който никога няма да хаби енергията си в непродуктивни занимания, нито пък ще раздава любовта си на случайни хора и това е просто част от вълшебната му природа. 

Виж още