Кардинални, неподвижни и променливи зодиакални знаци – Част 3

  • Сподели:
Кардинални, неподвижни и променливи зодиакални знаци – Част 3

Зодиакалните знаци са разпределени, според всеки сезон в годината, който обхваща по три определени месеца. Първият астрологичен сезон има свое собствено качество, като например – кардиналните знаци обхващат началото, първите стъпки към прехода. Вторият, от своя страна, е свързан с неподвижните знаци, които имат свойствата да закодират и запазват важни елементи. Третият е най-хаотичният и е постоянно променлив – подвижен знак, той обхваща трансформацията и бързата промяна с цел придвижване напред.

Ще разгледаме всеки един от елементите на определените знаци и ще разберем с какво е свързан, както и какво влияние има над зодиакалните знаци. 
Всеки елемент обхваща по четири зодии и носи своя лична специфика. Нека ви представим различните елементи и съответстващите към тях зодии.

Подвижни знаци – Близнаци Дева Стрелец и Риби
Променливите знаци са известни с това, че обичат да се занимават с хиляда дейности наведнъж. Те не са склонни да поемат в посока, в която ще вървят зад някого и ще следват чужди стъпки, вместо това предпочитат сами да създадат собствен път, който ще се отклонява от тези, по които вървят стотици хора, но пък ще ги отведе на тайнствени и вълшебни места.

Подвижните знаци се радват на бърза мисъл и още по-бързо желание за действие. Техният живот е свързан именно с постоянното движение и мъдър подход в най-трудните житейски ситуации. Надарени от Вселената с интелигентност, артистичност и свобода на мисълта, те се отличават със своята пъргавост, силна интуиция и желание постоянно да опознават света около себе си.

Близнаци
Знакът на Близнаците носи елемент Въздух и всъщност е първият подвижен знак в Астрологията, известен със своята силна активност и концентрация. За този знак не е чуждо, докато прелита през облаците да свърши безброй полезни задачи. Не е чуждо и да преминава от мисъл в мисъл, докато последната е отлетяла вече в пространството, Близнакът директно е бил ударен от нова вълшебна идея, която задължително трябва да реализира.

Променлив, инатлив, но и безкрайно сърдечен Близнакът винаги усеща кога е дошло време за забавление и кога трябва да заложи на сериозната си личност. При него не съществува никакъв проблем да променя себе си постоянно и да поставя различни маски, според ситуациите и хората, даже нещо повече, това за него е като една наистина забавна игра, от която никога не би се отказал доброволно. Жизнен, енергичен и излъчващ позитивизъм, този знак е въплъщение на бързата промяна на личността и преминаването към следващия етап от играта, завладяла съзнанието на всички хора по света.

Дева
Девата е вторият подвижен знак, който характеризира допира до природата, развитата душевност и топлината от избора да бъдем състрадателни и добри към другите хора. Нежна и изключително дейна и тя, като Близнаците, не може да стои дълго на едно място, вместо това предпочита да се занимава с всякакви интересни дейности, които биха могли да я обогатят емоционално и духовно. Творчески насочена, педантична, но и изключително проницателна Девата просто е надарена с дарбата да усеща намеренията на другите, особено на хората, които носят в душата си мрак и тъмнина.

Стрелец
Подвижен и вечно прелитащ в облаците третият подвижен знак олицетворява пълната промяна и свободата на избор, която задължително всеки човек по света трябва да притежава. Чувствителен, искрен и сърдечен, за него е важно на всяка цена да сподели вътрешните си усещания и чувства, в противен случай самият той не би могъл да си намери място, на което да се чувства удобно, ако не излее всичко онова, което го тормози душевно.

Изключително позитивен, енергичен и отдаден на сърдечните и здрави връзки, в които човек разбира какво означават думите – любов, подкрепа и душевна радост. Огнен и магнетичен, на моменти този знак може да запали всеки човек, в когото е открил някакви лоши черти и да възнесе в небесата хората, които са се загнездили надълбоко в сърцето му. 

Риби
Последният подвижен знак е Риби и той е пряко свързан с елемента Вода, олицетворяващ аквариума, в който кипи жизнена сила, но когато някой размъти водата в него, нищо чудно и да прелее. Рибите не се страхуват да се впуснат в нови дейности и просто да събират опит и знания по пътя си.

В природата на този знак има три състояния и те са: ''отнесени от вихъра и изпаднали в дълбоки емоционални дилеми'', ''енергични и забавни'' и ''изчезващи дълбоко под земята''. Може да се каже, че този знак е придобил някои от чертите на хамелеона, който при опасност се слива със средата, която обитава, с цел да не бъде открит, а през останалото време не спира да променя цветовете си, за да не може да бъде анализиран от другите хора.

Виж още