Кардинални, неподвижни и променливи зодиакални знаци – Част 2

  • Сподели:
Кардинални, неподвижни и променливи зодиакални знаци – Част 2

Зодиакалните знаци са разпределени, според всеки сезон в годината, който обхваща по три определени месеца. Първият астрологичен сезон има свое собствено качество, като например – кардиналните знаци обхващат началото, първите стъпки към прехода. Вторият, от своя страна, е свързан с неподвижните знаци, които имат свойствата да закодират и запазват важни елементи. Третият е най-хаотичният и е постоянно променлив, той обхваща трансформацията и бързата промяна с цел придвижване напред.

Ще разгледаме всеки един от елементите на определените знаци и ще разберем с какво е свързан, както и какво влияние има над зодиакалните знаци. 
Всеки елемент обхваща по четири зодии и носи своя лична специфика. Нека ви представим различните елементи и съответстващите към тях зодии.

Неподвижни знаци – Телец, Лъв, Скорпион и Водолей
Неподвижните знаци притежават способността да трансформират негативната енергия в положителен творчески опит. Това са знаците, които никога не се отказват да преследват своите цели и дори животът да им изпрати най-трудните предизвикателства, тези зодии няма да се отклонят от стъпките си, а ще покажат пред останалите колко издръжливи и волеви са в действителност.

Телец
Първият неподвижен знак е стабилен, уравновесен и земен. Той е дълбоко свързан не само с природата, но и със земята, по която стъпваме всички и именно от нея черпи своята силна положителна енергия. Неговата мисъл е насочена предимно към постигането на материално спокойствие, като за целта не се страхува да вложи много усилия и неуморен труд. Разсъдлив, благоразумен и честен, Телецът е свещен знак, който носи необикновена активност, гарантираща му успех във всяко начинание. 

Лъв
Вторият неподвижен знак е най-огненият и темпераментен представител на зодиака, пред когото всички останали сляпо се прекланят. Активен, упорит и съсредоточен към важните елементи, Лъвът първо начертава в главата си своя успешен план за действие, след което е способен да прегази всички, които са застанали на пътя му или се опитват да го отклонят от целите му.

Привързан към семейството и хората в своето близко обкръжение, този знак носи мощна харизма, с която заразява, дори и непознатите хора в своя живот. Властен, педантичен и целеустремен, неговият вой кара всички останали обитатели на Земята да настръхнат и да следват стриктно стъпките, по които върви царят на джунглата.

Скорпион
Третият неподвижен знак е свързан с преобразяването и бързото възстановяване, особено в моментите, в които съдбата е нанесла най-тежките си удари. Интензивен и с изключително силна интуиция, на Скорпиона нищо не може да му убегне, а подсъзнанието му е онзи компас, който му помага да достигне до правилното място.

Третият кардинален знак е свързан с двете крайности, съпътстващи живота - с раждането и развитието и с разрушението и преминаването в отвъдното. В този знак е концентрирано голямо количество енергия, която разпределя силите на Скорпиона и насочва мислите му почти винаги към основата на дадено събитие, както и важността от емоционалните контакти с другите.

Водолей
Водолеят е четвъртият неподвижен знак, който се характеризира с въздуха и тайнствените сили, обитаващи Вселената. Този знак е развит духовно, а неговото внимание е насочено към невидимите енергийни потоци, които определят човешкото бъдеще. Водолеят е знак, който се уповава на здравите и стабилни социални връзки, които биха могли да му гарантират усещането за спокойствие.

В противен случай този знак не би си губил времето с хора, които не вижда, че са част от неговата силна душевност и в които не усеща силни енергийни вибрации, които да ги обединяват и свързват като едно цяло.

Виж още