Сънищата – плод на самовнушения или радари за опасност

  • Сподели:
Сънищата – плод на самовнушения или радари за опасност

Обикновено повечето неща, които наблюдаваме в своите сънища се отразяват на нашите решения, мотивация, вътрешно състояние и начин на мислене. Понякога нашите сънища ни се струват толкова реални, че сякаш самите ние сме попаднали в друго измерение с паралелни светове, в които обаче преживяваме непознати състояния и се срещаме с нови хора. Почти всичко, което ни се случва в спящо състояние има някаква символика и значение, за това как би могъл да се развие животът ни и накъде ще ни отведе съдбата.

Понякога когато сънуваме красиви моменти с любимите хора или пък места, за които през целия живот сме си мечтали да посетим, ние не искаме това приказно вълшебство да свършва и да се събуждаме. При някои хора преобладават положителните сънища, които са и огледало на реалността и на вътрешната хармония, която изпитват, други пък често подадат в капаните на кошмарите, които са плод на неприятните отрицателни преживявания през деня. Учените са установили, че обикновено човек сънува през половината дни от седмицата, като тези сънища, които си спомня могат да бъдат до 3-4 дни в седмицата, а останалите сънища, просто биват изтрити от съзнанието ни.

Повечето наши сънища обикновено са провокирани от емоциите, които са ни обзели през деня, както могат да бъдат и плод на нашите разочарования, негативни мисли и вътрешни страхове. Обикновено, когато вечер си легнем, нашето съзнание продължава да работи с пълна сила и да анализира случилото се до момента, което пък от своя страна дава храна на нашите сънища и влияе пряко на това, къде ще ни отведат те през нощта. Когато сме силно разтревожени и през целия ден сме били подложени на стрес, нашите сънища отново биват свързани с определени затруднения, които впоследствие прерастват в кошмари. Някои сънища пък биват изпратени от съдбата с цел да ни предупреди за дадена беда, която би могла да ни сполети през следващите няколко дни, като обикновено тези сънища се наричат пророчески. 

Всички наши сънища могат да бъдат плод на самовнушенията ни, като например преди да заспим не спираме да си повтаряме колко красиви неща сме преживели през деня, колко сме благодарни на Бог и на Вселената, че сме успели да се справим с поредната порция предизвикателства и колко щастливи се чувстваме от живота си. И така всички тези мисли директно се запечатват от нашето подсъзнание и когато преминем в състояние на сън, тази информация започва да работи с пълна сила върху нашите преживявания. Научно доказано е, че хората, които често сънуват кошмари, като например, че умират или пък техен близък е неизлечимо болен, обикновено в реалния живот са затрупани с проблеми, на които не успяват да намерят решение. Така стресът през деня успява да се пренесе и в сънищата, които започват подсъзнателно да ни насочват или пък да ни подсказват дадени решения, които трябва да открием, чрез помощта на изтълкуването на това, което сме преживяли със затворени очи. 

Точно така разбираме, че зад сънищата ни всъщност стои нещо по-голямо, като например една невидима сила ''магичен радар'', който успява да ни помогне да променим нагласата си или пък да избегнем някаква опасност. Съществуват хиляди разкази на хора, чиито пророчески сънища са успели да ги предпазят от сериозни опасности и които предварително са разкрили част от бъдещите събития. Нашите сънища могат да бъдат пряко контролирани от самовнушения, но една част от тях могат да бъдат и безпогрешни радари, разпознаващи опасности и идващи към нас с по-висшата цел да ни предпазят или пък да ни подарят още малко време на Земята.

Виж още