Устните издават характера на човека

  • Сподели:
Устните издават характера на човека

Формата на устните всъщност издава характера на човека много повече, отколкото си представяте. С помощта на добър самоконтрол изразът на устните може да бъде коригиран. При липса на самоконтрол отрицателните емоции като тъга, гняв, омраза, ненавист, злоба или пък грижи, оставят своите грозни следи върху нашето лице. Най-доброто средство срещу тези чувства са радостното настроение и шумния и искрен смях, защото при тях ъглите на устните се повдигат, а гневните бръчки се изглаждат и изчистват.  

Нека разберем каква личност се крие зад всяка форма на устните и какво казва тя за нашия нрав.

Стиснати устни с увиснали ъгли
Тези устни говорят за затворен човек с песимистично отношение към живота и склонен към мрачни настроения. При този човек чашата винаги е празна и каквото и да му предложи съдбата, той винаги остава недоволен. Мрачен, нещастен и особено вглъбен в собствените си грижи, този човек трудно успява да намери себе си и да почувства истинско щастие.

Тънки устни 
При хората с тънки устни съществуват много противоречия, които ги карат постоянно да се съмняват, както в себе си, така и във всички останали хора, с които ги среща животът. Те не само, че винаги си имат едно наум, но и никога не се разкриват пред другите. В тях се крие една по-мрачна страна, която ги кара на моменти да бъдат особено стиснати, егоистични и самовлюбени. 

Леко притворени устни с извити нагоре ъгли
Тези устни са притежание на хора с весел и оптимистичен нрав. Хора виждащи и търсещи най-доброто и позитивното в живота.

Плътни устни
При тези хора може да се каже, че съдбата е дала от всичко нужно за да намерят пълна хармония в живота си и да се радват на всеки един дребен миг в него. Остроумни, забавни и заставащи винаги над проблемите, те успяват да не натрупват никакви негативни емоции и това е причината да бъдат заобиколени от много и верни приятели. Тези хора не само, че са душата на компанията, но и от тях струи силна енергия, която привлича всеки човек и го кара да бъде истински щастлив само от самия факт, че е в тяхната компания. 

Съвети как да съхраним красотата на устните си
Доброто кръвообращение е ключов фактор за поддръжката на красиви, сияйни и плътни устни. Това можем да го постигнем с едно лесно упражнение сутрин, като леко започнем да ги масажираме с мека четка или кърпа, след което задължително трябва да ги хидратираме с подходящ балсам или пък вазелин за устни. Можем да изпробваме и един по-нестандартен вариант, който включва сок от краставици и с него да мажем устните си всеки ден, ако искаме да се отървем от напуканите, сухи и бледи устни.

Виж още