Напитката за плосък корем, която Виктория Бекъм пие ежедневно

  • Сподели:
Напитката за плосък корем, която Виктория Бекъм пие ежедневно

Чаят от мента подобрява храносмилането и намалява подуването на корема, твърдят експерти.

Виктория Бекъм пие всеки ден противовъзпалителната напитка, която се препоръчва и от диетолозите. Това е ментовият чай, който тя консумира след всяко хранене за по-добро храносмилане. В интервю за испанския Vogue Виктория разкри, че диетата ѝ включва плодове, рукола, броколи, аспержи, едамаме, раци и чаша ментов чай, а ние потърсихме всички подробности.

За какво помага ментовият чай
"Чаят от мента се бори с възпаленията, затова се препоръчва след обилно хранене", обяснява диетологът Нивес Куеста. Кристина Тронкосо също потвърждава, че заедно с лайката той е най-добрата напитка при подуване. Ментата успокоява стомаха и предотвратява натрупването на газове. Тя също така намалява подуването и болката, но също така помага за по-доброто разтваряне на мазнините. Така че колкото по-често консумираме чай от мента, толкова по-малко е подуването и толкова по-плосък става коремът.

След вечеря
За отслабване се препоръчва консумацията на ментова напитка след вечеря, тъй като тя създава усещане за ситост, а сладкият ѝ вкус намалява нуждата от десерт. Също така ментата не съдържа кофеин или друго вещество, което предизвиква нервност. Тя е и диуретик.
Тъй като се грижи за храносмилането, чаят от мента, подобрява и качеството на кожата. Тази напитка предотвратява лошия дъх и сухотата в устата. Разбира се, не е необходимо да се консумират прекомерни количества и във всеки случай трябва да се консултирате със специалист.

Виж още