Брачни съвети, които ще ви помогнат да излезете от емоционалната дупка

  • Сподели:
Брачни съвети, които ще ви помогнат да излезете от емоционалната дупка

Всяка трета двойка сключила брак признава, че има някакви разногласия и проблеми в своята връзка!
Понякога проблемите при брачните двойки могат да се дължат на огромното количество стрес, който неимоверно започва да ни изважда от зоната ни на комфорт, като ни кара да се чувстваме постоянно напрегнати, тъжни и особено мрачни.
По направена статистика по-сериозните противоречия и проблеми в брака възникват при двойките, които са на възраст между 25–35 години и процентът става значително по-малък, когато двойката е на възраст над 35 и нагоре години. Всъщност този странен факт ни подсказва, че двойките, които са в началото на своето приключение, им е нужно много повече време, докато успеят да напаснат своите възгледи, характери и разбирания, спрямо живота, докато тези, които вече са минали над 35 годишна възраст, имат по-различен поглед над живота. 

Ако искаме никога да не попадаме в тази тъжна статистика и да съживим брака си можем да изпробваме следващите няколко съвета:
От огромно значение за щастливия брак е половото разбирателство и когато нещо в интимен план ''куца'', обикновено тези негативни вълни започват да се наблюдават и в общуването при двойките! Затова ако искате да дадете рестарт на своя брак, просто наблегнете на това важно правило, което ни подсказва, че тръпката, любовта, отдадеността и интимността, трябва да вървят заедно, ако искаме да се радваме на един наистина здрав и щастлив брак! Има безброй много варианти, чрез които можем да съживим сексуалното привличане помежду си и да се радваме на много по-красиви мигове в своите интимни взаимоотношения. 

Обикновено на повечето хора им е трудно да се приспособят към някой, който не задоволява всичките им желания, но всъщност не е нужно и да го правим, за да се движи брака ни в правилна посока. Тук по-важното е да разберем кои са нещата, които създават усещането за удовлетвореност в нашия партньор, след което да се опитаме да сбъднем тези фантазии, но едва след като сме успели и двамата да споделим своите желания и сме обещали един пред друг, че ще работим в тази посока. Голям процент от брачните двойки притежават всичко нужно, за да бъдат щастливи, но самите те не могат да го осъзнаят навреме, тъй като са се фокусирали изцяло върху острите камъчета по пътя, с които е осеян всеки брак! 

В днешно време светът изглежда много по-различно - бракът също се е променил с годините и е навлязъл в един нов етап, в който двойките трябва да се научават отново и отново да обичат. Ежедневният хаос, стрес, напрегната работа и безброй много задачи изпиват цялата ни енергия и така вечер се прибираме напълно скапани с празни мисли и още по-празно изражение, очакващи връзката ни да се движи от само себе си, но това просто няма как да се случи, ако самите ние не открием баланса и не се научим да демонстрираме постоянно своята обич и привързаност към любимия човек. Несъмнено след десет и повече години брак това начинание става все по-трудно, тъй като двойката вече е навлязла в един много по-спокоен рутинен коловоз, в който и двамата партньори вече са наясно със своите чувства. 

За да се научим на любов първо трябва да изчистим съзнанието си от стреса и да си изготвим най-добрия план, чрез който ще можем да съхраним своя брак през годините. Той включва – първо, когато се прибираме вечер не трябва да пренасяме своя гняв, разочарования и работни проблеми в къщи, вместо това можем да се постараем мисловно да ги съберем и да ги оставим пред вратата. След което да се отърсим от страха и да разговаряме открито за своите нужди, потребности, сексуални желания или емоционални проблеми с другия, общо взето за всичко, което ни притеснява и тревожи в брака. Колкото по-тревожни, уморени и стресирани са партньорите, толкова повече се отблъскват, както емоционално, така и сексуално, затова когато има някакъв проблем във връзката, той трябва да се изчисти на момента, преди да се е задълбочил и да е прераснал в основателна причина за развод.

Емоциите, които показваме пред другия, имат способността да се върнат с пълна сила към нас. Забележете как общувате с едно раздразнение и мрачност в погледа с другия, като той от своя страна не само, че възприема този образ, но успява и да го възпроизведе срещу вас. Тревожността, любовта, подкрепата, силата, страхът, напрежението, обидите - всичките ни думи и изказани емоции имат способността да се удрят в нас като бумеранг, носещ винаги това, което сме успели да изпратим отсреща! 

Виж още