Десет признака на силния мъж, който никога няма да ви предаде

  • Сподели:
Десет признака на силния мъж, който никога няма да ви предаде

Всяка жена трябва да се чувства необходима, силна и смела в една връзка, достойна за щастие и любов. И също така е важно да се чувства най-сигурна. Всичко това е възможно само ако до нея има някой, на когото може да се има доверие. Но как да разпознаете, че до вас има силен мъж, който не се страхува да поеме отговорност и винаги е готов да ви подкрепи? Обяснява психологът Люся Лесенкова.

Силният мъж върши дела
Ако един мъж е влюбен, той иска да го покаже чрез действия и върши постъпки, дори понякога да е малко безразсъден. Когато наистина е щастлив да срещне или иска да изненада приятно някой човек, е невъзможно да сдържи усмивката и желанието да зарадва любимата си с нещо. Малки знаци на внимание, усмивка, грижа - всичко това са нещата, които показват един силен мъж.

Не се крие от проблемите ви
Слабият човек със сигурност ще изпрати обратно съобщение, в което ще каже колко е зает и ще изтъкне колко добро момиче сте и че със сигурност ще можете да се справите с всичко сама. Слабият винаги ще намира оправдания, когато имате нужда от подкрепа и помощ. Дори и да не може да дойде сам, силният мъж ще мисли за начини да ви помогне и подкрепи.

Приема своята жена
Не е необходимо да я променя и крие от приятелите или родителите си. Той е уверен в себе си и в своя избор. 

Подчертава уникалните страни на жената
Силният мъж насърчава партньорката си, като ѝ помага да се развива, подкрепя я във всичко и не се намесва в онези дейности, които жената предпочита да прави без него. Слабият мъж потиска всяко желание за себереализация и себеизразяване.

Способен е да приема с достойнство решенията на своята жена
Ако изведнъж тя реши да преустанови взаимоотношенията си с него, той няма да я изнудва и заплашва. Той ще приеме "поражението" с достойнство, защото знае, че животът се състои от възходи и падения и не можеш да обичаш насила. А ако раздялата е по негова вина, той ще предприеме мерки, за да се опита да си върне доверието.

Не търси вина
При силния мъж целият живот и щастието зависят от самия него. При слабия непременно някой е виновен за това. Много често главните виновници са жената до него и икономическата ситуация в страната. Такъв мъж никога няма да си признае, че за успеха му липсва решителност, професионални умения или други качества, върху чието развитие е важно да се работи.

Не клюкарства
Ако нещо се обсъжда, то се обсъжда това, което е важно, което може да донесе полза, печалба, доход или нови решения. Любимо занимание на слабите е да обсъждат другите, намирайки недостатъци в тях. 

Не ви използва
Силният човек прави нещата за вас, а слабият прави всичко за себе си, но чрез вас. В действията на слабия човек винаги има подтекст и полза. Силният мъж спокойно може да остави любимата си на почивка с приятелки, защото има много работа и също толкова доверие. Слабият винаги постига развитие на ситуацията в своя полза.

Живее в настоящето
Той се придържа към доказани факти, не се гмурка в миналото. Слабият постоянно се връща към минали прегрешения или, обратно, отдава се на празни фантазии за светло съвместно бъдеще, които не се основават на никакви реални действия.

Не прехвърля отговорността
С такъв мъж на жената не ѝ се налага да спасява семейния бюджет, да покрива дълговете му и т.н. Не е нужно да чакате партньорът да се самоосъзнае и да покаже сила, излизайки от дупката, изкопана със собствените му ръце.

Автор: Люся Лесенкова

Виж още