Как да разчетем правилно езика на любовта и да се свържем емоционално и духовно с човека до себе си

  • Сподели:
Как да разчетем правилно езика на любовта и да се свържем емоционално и духовно с човека до себе си

Любовта е дума, разпознаваема на всички езици и вкючва множество форми в себе си, като например обичта към децата, семейството ни, близките хора и прятелите ни. Когато обаче говорим за интимните връзки не винаги партньорите успяват да открият общ език и да разчетат правилно любовните послания изпратени от другия. Затова решихме да разгледаме някои от основните езици на любовта, които разкриват една дълбока потребност и нужда да разгърнем сърцето си пред другия и да му демонстрираме своята подкрепа и уважение. 

Езикът на любовтта 
Помощ

Помощта е най-сигурният начин да демонстрираме подкрепа към другия, независимо дали става въпрос за домакински задължения, служебни анагажименти или пък житейски дилеми. Облекчаването на отговорностите на нашия партньор говорят затова, че ние изпитваме силни чувства към него и искаме да му разкрием обичта си чрез своята безскористна подкрепа.

Мили жестове 
Тук не говорим за скъпи и лъскави подаръци, нито пък за материалните подбуди, които ни свързват с даден човек, а за дребните жестове на внимание, които разкриват нашата обич и показват на човека до нас, че мислим за него и оценяваме всеки миг в компанията му. Милите жестове и дребните подаръци говорят за привързаност и за това, че сме готови да покажем своите чувства пред другия и да затвръдим любовта си пред него.

Отделено време
Не винаги успяваме да отделим достатъчно време на близките си хора, особоно в трудните моменти, в които преминават през някакъв труден етап и имат нужда от подкрепата ни. Всъщност качественото време прекарано с другия и изслушването, са ключови фактори за стабилните взаимоотношшения в любовните връзки. Когато отделим време за любимия човек просто за да изслушаме тревогите му или пък да помълчим заедно без да ангажираме вниманието си с други странични неща, ние ще можем да му покажем, че той е изключително специален и важен за нас.

Физическа близост
Една нежна прегръдка издава много емоции и директно може да стопи ледовете между хората, като ги накара да забравят за всичките си различия и да погледнат в една посока. Езикът на любовта е пряко свързан и с физическото докосване – прегръдките, погалването, целувките и близостта, която свързва партньорите, затова никога не трябва да пренебрегваме възможността да се докоснем до човека, когото обичаме и да му разкрием своите емоции с един нежен поглед, усмивка или целувка.

Виж още