Няколко съвета, които ще ни помогнат да намерим любовта и да се радваме на трайни връзки

  • Сподели:
Няколко съвета, които ще ни помогнат да намерим любовта и да се радваме на трайни връзки

Когато връзката ни се намира в начален етап, обикновено е хубаво да си зададем няколко важни въпроси, които ще могат да гарантират по нататъшното и успешно развитие на тези отношения, като например – подходящ ли е за мен този човек; имаме ли допирни точки; искам ли всъщност тези отношения да прераснат в нещо много по-мащабно, свързано с брак и семейство. Когато успеем да си отговорим на тези въпроси ни предстои да запомним и няколко съвета, които биха могли да ни помогнат, както при избора на подходящ партньор, така и за създаването на една дълготрайна и здрава връзка. 

Полезни съвети за създаване на трайни взаимоотношения
Ако имате проблеми с доверието, просто трябва да поработите върху тях, преди да влезете в сериозна връзка. Важно е тези страхове да бъдат изчистени, ако искате да се отпуснете и да се насладите на любовта. Ако държите на човека до вас, не се страхувайте да му разкриете своите чувства. 
Ако търсите любов и трайна връзка, трябва да се подготвите за срещи, в противен случай няма как да се обвържете, ако просто стоите на едно място и очаквате идеалния човек да падне до вас.
Ако имате страх от обвързване, поработете и върху него, преди да се впускате в каквито и да е било взаимоотношения, защото този страх на по-късен етап може да съсипе и най-здравата и красива връзка. 
Ако изпитвате симпатии към даден човек не се срамувайте да го поканите първи на среща, а ако срещата не мине по план, просто продължавайте да търсите своя ''принц на бял кон'' или ''принцеса от приказките'', защото рано или късно съдбата ще ви се усмихне. 

Какви са най-честите трудности, пред които изпадаме в намирането на подходящ партньор?
Самотният живот без партньор всъщност предлага много награди, като например свободата да преследвате собствените си хобита и интереси, да се научите как да се наслаждавате на собствената си компания и да цените спокойните моменти на самота. Въпреки това, ако сте готови да споделите живота си с някого и искате да изградите трайна и силна връзка, този ''самотен живот'', може да изглежда много тъжен и разочароващ. За много от нас нашият емоционален багаж може да превърне намирането на подходящ партньор в мисия невъзможна. Може би сте израснали в домакинство, където не е имало модел за солидна, здрава връзка и се съмнявате, че такова нещо изобщо съществува. Или може би историята ви на запознанства се състои само от кратки връзки и не знаете, как да направите една връзка трайна. Може да бъдете привлечени от грешен тип хора или да продължавате да правите едни и същи лоши избори отново и отново, поради неразрешен проблем от миналото ви. Или може би не се поставяте в най-добрата среда, за да срещнете правилния човек или когато го направите, не се чувствате достатъчно уверени. Какъвто и да е случаят, можете да преодолеете препятствията си. Дори и да сте се разочаровали многократно или имате лошо ''досие'', когато става въпрос за срещи, тези съвети могат да ви помогнат да поемете по пътя към намирането на здрава, любяща връзка, която да трае цял живот.

Най-важните съвети, които ще ви помогнат да изградите трайна връзка със своя партньор

Поддържайте значима емоционална връзка един с друг – за трайна и силна връзка всеки от вас ще трябва да накара другия да се чувства обичан и емоционално изпълнен, всъщност това е ключът към пълното щастие.

Подхождайте с взаимно уважение – в своята връзка винаги трябва да се чувствате в безопасност, за да може да изразявате нещата, които ви притесняват, без страх от отмъщение, а също трябва да можете да разрешавате и конфликтите помежду си без наличие на унижение, деградация или постоянното настояване, че вие сте прави.

Социални контакти извън любовната връзка - за да можете да стимулирате и обогатите вашата романтична връзка, много важно е да поддържате собствената си идентичност извън връзката, да поддържате връзки със семейството и приятелите си и да поддържате своите хобита и интереси.
Общувайте открито и честно - добрата комуникация е ключова част от всяка връзка. Когато и двамата знаят какво искат от връзката и се чувстват комфортно да изразяват своите нужди, страхове и желания, това може да увеличи доверието и да създаде една наистина здрава, трайна и неразрушима връзка.