Какво е литсексуалност и от какво са привлечени хората с подобна ориентация

  • Сподели:
Какво е литсексуалност и от какво са привлечени хората с подобна ориентация

Сексуалната ориентация на човек се определя, според това какви са неговите привличания, които всъщност достигат едно много по-дълбоко ниво от само физическите такива, те могат да бъдат също и на емоционално и психологическо ниво, като според всеки човек това се случва строго индивидуално. Тези предпочитания обикновено са в дългосрочен план, а не само някакъв временен експеримент. Някои сексуални ориентации са известни от стотици години, докато други точно сега набират скорост, като повечето хора, дори не са запознати с тяхното значение.

В днешно време всичко започва да се разглежда в много по-широк спектър, в който сексуалните ориентации придобиват скорост и навлизат нови типове, които се различават напълно от досегашните, като чрез тях хората успяват да разкрият една малка частица от същността си и вътрешния си облик. Човек трябва да бъде по-широкоскроен, както и достатъчно информиран за да може да се слее с тази нова промяна, която не е никак страшна и не заслужава осъждане от другите хора, които все още не са разбрали, че вече има открити почти 11 вида сексуални ориентации, с които се идентифицират огромен процент от населението по целия свят. 

С какво се свързва и какво означава литсексуален? 
Литсексуалността е още една от новите форми сексуалност, която се концентрира върху малко по-различен тип ориентация, в която човек може да се възбуди силно само от някой, който не проявява интерес към него и не отвръща на любовните му сигнали. Обикновено хората, които се определят с тази полова принадлежност много по-рядко достигат до физическа интимност. Така литосексуалният може да доставя удоволствие на своите партньори, но същевременно с това избягва да бъде докосван от тях. Литсексуалните се възбуждат единствено, когато техният партньор е недостъпен, а това ги привлича, още по-силно към него, защото го възприемат, като ''забранен плод'', което директно ги кара да настръхнат от удоволствие. Всъщност литсексуалният би могъл да се възбуди и само при фантазиите за своята недостъпна половинка. 

Хората с подобна ориентация не изпитват никаква нужда половинката да им отвръща на ласките - те са готови да предлагат сексуално удоволствие на своите половинки, но не държат да получават същото в замяна. Литсексуалният може да изпита и силно привличане към непознат обект, в който директно да се влюби без да е нужно, този човек да изпитва някакво привличане или да има близък контакт с него. 

С какво се отличава литромантикът?
Литромантикът е също човек привлечен от това да доставя удоволствие и романтични преживявания на половинката си, но без да иска нещо в замяна и без да очаква неговият партньор да се чувства длъжен да му отговори на ласките. Дори когато този човек изпитва силни и дълбоки романтични чувства, той отново не желае да получи същото внимание и нежност от другия. Неговата наслада идва от начина, по който пресъздава един вид невъзможната любов, която го подтиква да влага много емоции и романтични действия насочени към неговия партньор, но без да изпитва нуждата да бъде обгрижван от другия. Има моменти, в които самият той мечтае за връзка, но има и такива, в които предпочита да фантазира своя ''забранен плод'' и това му е напълно достатъчно. 

Виж още