Кейт Мидълтън съживява кралския блясък в рокля с червена пелерина в цвят Candy-Apple

  • Сподели:
Кейт Мидълтън съживява кралския блясък в рокля с червена пелерина в цвят Candy-Apple

Кейт и Уилям присъстваха на тържественото посрещане на южнокорейския президент Юн Сук Йол и първата дама Ким Кьон Хи в Лондон на официално държавно посещение.

Към тях се присъединиха крал Чарлз III и кралица Камила за церемония на лондонската площадка Horse Guards Parade, която включваше два церемониални оръжейни салюта (в Грийн парк и в лондонския Тауър) от 41 изстрела, прозвучали в целия град.

За случая, който отбелязва второто държавно посещение, организирано от краля, Кейт беше облечена в рокля с пелерина на Катрин Уокър в ярко ябълково червено. Визията включваше палто с пелерина, украсено с голяма панделка в деколтето, която прикриваше по-къса червена рокля в същия цвят. Кейт завърши смелата монохромна визия с чифт малинови велурени обувки от Gianvito Rossi, широкопола червена шапка Jane Taylor и правоъгълна червена чанта за рамо с малка панделка от Miu Miu.

Що се отнася до бижутата ѝ, Кейт носеше две основни такива, принадлежали някога на принцеса Даяна: годежния ѝ пръстен със сапфир и диамант, разбира се, и комплект подходящи обеци със сапфир и диамант.

След кралския поздрав прозвуча националният химн на Република Корея и президентът, придружен от крал Чарлз, извърши официалната инспекция, като премина покрай почетния караул на F Company Scots Guards.
Официалната церемония завърши, като президентът и първата дама се присъединиха към крал Чарлз, кралица Камила, принц Уилям и принцеса Кейт в процесия с карета по The Mall до Бъкингамския дворец. Кралят и президентът се върнаха в двореца с ирландския държавен автобус, а кралицата и първата дама се качиха на австралийския държавен автобус. Принцът и принцесата на Уелс бяха в шотландския държавен автобус заедно с Чоо Кюнхо, заместник министър-председател и министър на икономиката и финансите.

В Бъкингамския дворец те бяха посрещнати от втори почетен караул от 1-ви батальон на Уелската гвардия. Кралят и кралицата бяха домакини на специална изложба в Картинната галерия на предмети от кралската колекция, свързани с Република Корея, и на частен обяд за своите гости.

По-късно Юн Сук Йол и съпругата му ще участваха в церемония по поднасяне на венци пред Мемориала на Корейската война по случай 70-годишнината от края на войната, преди да се включат в друга традиционна спирка за всяко предстоящо държавно посещение: посещение на Уестминстърското абатство, където отдадоха почит под формата на поднасяне на венци на Гроба на незнайния воин.

Това е второто държавно посещение, на което крал Чарлз е домакин, откакто стана монарх през септември 2022 г. Първото беше по повод посещението на президента на Южна Африка Сирил Рамафоса в Лондон преди година.

Ключовата роля на принц Уилям и принцеса Кейт в посрещането на гостите е огледална, когато те направиха същото, за да посрещнат президента Рамафоса.

Виж още