Шест безценни качества, които притежава добрият партньор

  • Сподели:
Шест безценни качества, които притежава добрият партньор

Казват, че противоположностите се привличат или пък, че човек може да намери допирни точки само с някой, който е негов огледален образ. Независимо обаче какви прилики имаме или не с нашата половинка, трябва да бъдем наясно с тези шест качества, които са част от характеристиката на съвършения партньор и човек, с когото можем спокойно да споделим бъдещето си.

Разберете кои са тези сигнали, за които трябва да дебнем, за да можем да бъдем сигурни, че до нас стои наистина стабилен и свестен човек, на когото можем да разчитаме в трудни моменти.

Отговорност
Замислете какво точно бъдеще ви очаква с човек, който днес ви казва едно, а утре съвсем различно, който не спазва обещанията си и не стои плътно зад думите си, иначе казано ''развей прах'', който все още не е дорасъл за сериозни отношения и по-скоро търси забавления, отколкото сериозна връзка. Добрият партньор се отличава именно по начина, по който стои зад своите думи и когато ни е дал обещание този човек се стреми по всякакъв начин да го спази, защото е наясно, че ако не го направи, това сериозно ще се отрази на нашата връзка и ще отнеме доверието ни към него. 

Интелигентност
Всъщност не е ли по-добре до себе си да имаме човек, с когото можем свободно да общуваме на различни теми, без да се притесняваме или пък, че той не е успял да разбере каква точно е темата на разговора, като междувременно пуска нелепи и безсмислени шеги с цел да прикрие глупостта си. Умният човек е желаният партньор, тъй като с него можем да откриваме по-бързо решението на трудните ситуации, както и да контактуваме успешно без заобикалки или пък недоизказани думи. Когато партньорът ни разполага с обща култура и е начетен, той ясно осъзнава какъв е смисълът на едни сериозни отношения и кои са правилата, които трябва да следва в една връзка, за да не създава конфликтни ситуации и да не нажежава допълнително обстановката.

Отдаденост
Дали е отдаден човекът до вас си личи в трудните моменти, когато връзката ви се намира на кръстопът или трябва да вземете някакво трудно решение, тогава отдаденият партньор на първо място се интересува от това как се чувствате и какво мислите вие по въпроса, допитва се до вас и се стреми да ви покаже по всякакъв начин, че можете във всеки един момент да разчитате безусловно на него.

Чувство за хумор
Никой не обича скучните хора, особено такива, които не могат да се усмихнат и да покажат истинските си чувства. Студенокръвните индивиди отключват в нас едно силно чувство за липса и ни карат постоянно да се питаме къде сме сгрешили или пък какво точно си мисли човекът срещу нас, просто защото никога не можем да бъдем сигурни, заради ежедневното му хладно изражение. Докато забавният партньор винаги се стреми да пусне някоя шега и да разведи обстановката, дори в моментите, когато не ни е до смях, именно това му е и чарът, който още по-силно ни нашепва, че този човек е наистина специален за нас.

Искреност
Добрият партньор не замита нищо под масата и не се страхува от истината. Лъжата е онази бурна сила, която разрушава и най-здравите основи, след което никакво лепило не би могло да поправи щетите. Можем да разпознаем, че човекът държи на нас и е страхотен партньор по начина, по който общува с нас и споделя онова, което го тревожи, вместо да украсява събитията и да си измисля лъжи, за да може да прави това, което си иска безнаказано. Във връзката трябва да присъства задължително взаимно доверие, за да може тя да оцелее за в бъдеще. В противен случай, отношенията пропити с лъжи, са обречени на провал.

Вярност
Ако не сме напълно отдадени на тези отношения, просто трябва да поемем по различен път и да не натоварваме партньора си със своите вътрешни противоречия и обърканост. Верността всъщност демонстрира истинска любов към човека до нас и му показва, че ние държим тази връзка да потръгне и да оцелее занапред. 
 

Виж още