Звездите от ''Криминале'' се събират отново за честването на 30-ата годишнина на филма

  • Сподели:
Звездите от ''Криминале'' се събират отново за честването на 30-ата годишнина на филма

Джон Траволта, Ума Търман, Самюъл Л. Джаксън и Харви Кайтел се появиха на прожекцията на филма от 1994 г. на 15-ия годишен филмов фестивал TCM Classic на 18 април в Холивуд, за да отбележат 30 години от дебюта на ''Pulp Fiction''.

Специалната прожекция на филма се състоя в нощта на откриването на фестивала за класическо кино TCM.

Групата се събра заедно на червения килим, където позира за серия от снимки в чест на филма на Куентин Тарантино.

Сред останалите членове на актьорския състав, които присъстваха на събитието, бяха Розана Аркет, Фил ЛаМарр, Джулия Суини, Франк Уейли и Ерик Столц.
Филмът "Pulp Fiction" бележи пробива на 61-годишния Тарантино в масовия успех като режисьор след излизането на "Кучетата в резерв" (1992 г.), в който участва и Кайтел. Брус Уилис, който също участва в ''Pulp Fiction'', не присъстваше на събитието, но беше представен от съпругата си Ема Хеминг Уилис и дъщеря си Талула Уилис. 

''Криминале'' получава седем номинации за ''Оскар'', включително за Търман в категорията "Най-добра актриса в поддържаща роля", а Тарантино и Роджър Ейвъри печелят ''Оскар'' за най-добър оригинален сценарий. Филмът е известен с черния си хумор, неочакваните обрати, остроумни диалози и майсторска режисура. Лентата проследява три сюжетни линии с престъпници в Лос Анджелис, които се пресичат една с друга. Траволта и Джаксън са в главните роли на двама наемни убийци, работещи за боса на мафията Марселъс Уолъс (Винг Реймс), а Търман е в ролята на съпругата на Марселъс - Мия.

Преди да участва в гангстерската история, Търман има редица малки роли във филми и по телевизията, а именно ''Криминале'' до голяма степен се смята за причината, която я поставя на картата и дава началото на сегашната ѝ богата кариера. 

Виж още