15 тайни на най-дългите и щастливи бракове на знаменитости

  • Сподели:
15 тайни на най-дългите и щастливи бракове на знаменитости

Животът под светлините на прожекторите може да има своите предимства, но може да бъде и бреме, особено когато става въпрос за романтика и брак. Липсата на личен живот и постоянното внимание могат да натоварят всяка връзка, но някои двойки знаменитости изглежда са се научили как да преодоляват натиска и да правят браковете си дълготрайни. Нещо повече, те успяват да запазят отношенията си щастливи и пълноценни, което кара обществеността да се чуди каква е тяхната "тайна рецепта".

1. Порша де Роси и Елън Дедженеръс
Въпреки 15-годишната разлика във възрастта им и постоянното обществено внимание, което може да постави под напрежение дори най-силната връзка, тази холивудска двойка издържа теста на времето от 2004 г. насам. Двойката е омъжена от 16 години и все още е отдадена една на друга: "Нашите приоритети сме ние самите. Но ако имахме деца, съм сигурна, че ние щяхме да бъдем на второ място.''

Те следват определени правила, за да бъде връзката им успешна. Например имат строго правило "без лъжи", от което никога не се отклоняват. Порша и Елън имат нулева толерантност към лъжите и не си казват дори дребни такива. Двойката също така поддържа връзката си хармонична, като се шегува една с друга: ''Тя винаги ме кара да виждам забавното в нещата, които по принцип приемам сериозно... тя винаги ме кара да се смея'' - разкри Порша Де Роси в Instagram.

2. Мат Деймън и Лусиана Барозу
През 2024 г. се навършват 19 години брачно щастие за Лусиана и Мат. Едно от най-важните правила за тях е винаги да поставят семейството на първо място. Тъй като не се е оженил за актриса или друга знаменитост, Деймън вярва, че може да води спокоен начин на живот, без да излага семейството си на показ пред медиите. Той също така твърди, че срещите със съпругата му обикновено са спорадични, но винаги гледат да прекарат една вечер заедно, след като приберат дъщерите си от училище.

Двамата с Деймън имат двуседмично правило. Двойката е женена от почти две десетилетия и е казвала, че ключът към дълготрайната им любов е да прекарват много време заедно. Деймън казва пред YourTango по време на интервю през 2014 г., че дори при натоварения му работен график двамата с Лусиана никога не прекарват повече от две седмици разделени.

"Имаме двуседмично правило. Не отсъствам за повече от две седмици. Смятам, че трябва да бъдеш с човека, когото обичаш, колкото е възможно повече. Съпругата ми е моята сродна душа. Не обичам да се разделям с нея."

3. Рита Уилсън и Том Ханкс

Двойката, която сключва брак през 1988 г., изглежда също толкова влюбена, колкото и преди 36 години.

''Успехът на нашата връзка беше въпрос на време, зрялост и желанието ни да имаме интимни отношения. Когато се ожених за Рита, си помислих: ''Това ще изисква известна промяна от моя страна.'' Няма да отричам, че провидението е било част от това, че се намирахме един друг, но връзката ни не е магия — по онзи начин, по който се показва във филмите. В реалния живот връзката ни е толкова реална, колкото сега аз седя тук. Има моменти, в които бракът понякога се доближава до ада, но и двамата знаем, че независимо от всичко, ще бъдем един с друг — и ще го преживеем", категоричен е Ханкс в изказване пред Опра през 2001 г.

4. Харисън Форд и Калиста Флокхарт

Форд и съпругата му Калиста Флокхарт наближават 14-годишнината от сватбата си, но са заедно от почти 20 години - крайъгълен камък, който е трудно да се види сред холивудските двойки. И макар някои да са скептични на разликата във възрастта им от 22 години, Флокхарт уверява в интервю, че тя никога не е била проблем във връзката им. "Истината е, че понякога се чувствам много по-възрастна от Харисън", каза бившата актриса от "Али Макбийл".

Когато се срещат за първи път, Калиста наскоро е станала майка на едногодишния си осиновен син Лиъм. "Тя върна едно дете в дома ми", заяви Форд. "Най-малкият ми син, освен Лиъм, е на 17 години. Това е прекрасна възможност да бъдеш част от израстването на едно дете, което определям като безкрайна пролет. Виждаш как разцъфтява и расте, как се грижиш за него и как се отплаща."

Той признава жертвите, които тя е направила, и любовта, която е вляла в живота на сина им. С дълбока признателност Форд изрази: "Тя е майка по избор - осинови Лиъм, преди да се запознаем, като самотен родител, което е страхотна отговорност, която трябва да поемеш. Тя се е посветила на Лиъм и е свършила наистина чудесна работа по отглеждането му. Щастлив съм, че сега имам възможността и аз да съм част от това."

Заради отдадеността си на семейния живот Харисън и Калиста рядко търсят светлините на прожекторите. 

5. Джейми Лий Къртис и Кристофър Гест

Двойката, която е женена от 40 години, със сигурност познава реалността на дългогодишния брак с неговите възходи и падения:

"С Крис имаме прекрасен, сложен и несъвършен живот. И един много истински брак.''

Семейството прекарва качествено време заедно и цени малките неща, които им се случват. Джейми е реалист, въпреки че определя себе си като ''сериозен романтик'', а Крис – нейният единствен. Актрисата има прагматичен поглед върху брака и оценява сигурността и спокойствието, които ѝ дава всеки един жест.
Тя има една метафорична фраза, с която точно описва брака: ''Не си тръгвайте, когато пейзажът се промени. Останете и продължете пътуването докрай''.

За 36-та годишнина от брака си, Джейми сподели снимка в социалните мрежи, придружена от следното послание: ''Моята ръка в неговата. Тогава и сега…''

6. Сара Мишел Гелар и Фреди Принц-младши
Двойката започва отношенията си като приятели през 1997 г., а 27 години по-късно все още са щастливо женени и имат две деца. Наскоро Сара Мишел сподели какъв според нея е ключът към успешната връзка:

''За да имаш добро приятелство, е необходима работа. А повечето хора не са готови да положат този труд.''

''Живеем в обществото, където на пиедестал стои еднократната употреба и на хората не им се полагат усилия за нищо. Те искат незабавни реакции и очакват незабавни отговори.'' Но Сара вярва, че всяка връзка, независимо дали става дума за брак, приятелство или бизнес, изисква работа: ''Трябва да отделиш време, ако искаш да видиш резултатите.''

7. Дензъл и Паулета Уошингтън

Дензъл Уошингтън и съпругата му Паулета са женени от четири десетилетия, което ги прави рядкост в Холивуд. Двойката има четири деца и е останала заедно в трудните моменти. Когато го питат как успяват да се справят с всичко, актьорът отговаря: "Трябва да работиш върху това. Да не се отказвате един от друг. Това е ангажимент. Не всичко е меден месец, така че полагаш усилия и се стараеш. Ако сте добри приятели - това само може да бъде от полза.''

Дензъл добави, че те "преминават през възходи и падения, като всяка двойка", преди да заяви, че "живеем във време, в което хората се отказват твърде лесно".

8. Елтън Джон и Дейвид Фърниш

Елтън Джон и съпругът му Дейвид Фърниш се превърнаха в пример за успешен и дълготраен еднополов брак. Съюзът им е издържал проверката на времето и едно от нещата, които са им помогнали да постигнат това, е способността да се изразяват свободно и да общуват ефективно: "Всяка събота си подарявахме картичка за годишнина, защото се запознахме в събота", казва Фърниш.

"И така, на малка картичка, която се поставя до леглото, пишехме: "Честита годишнина". В нея разказваме за седмицата, която е минала, и за седмицата, която предстои. Преминаваме през трудности, както и всеки друг в една връзка, но ги преодоляваме чрез общуване. А един от начините за общуване е да напишеш на лист хартия или на картичка как се чувстваш".

Елтън споделя двете си момчета със съпруга Дейвид Фърниш. Двойката е заедно от 1993 г. и посрещна Захари чрез сурогатна майка през декември 2010 г., последван от по-малкия брат Илайджа, който е роден през 2013 г. чрез същия сурогатен родител. Въпреки изключителната слава на изпълнителя двойката полага всички усилия, за да запази ценностната система на малките момчета. В рядко лично интервю за Guardian през 2016 г. сър Елтън Джон отбеляза:

''Аз съм техният баща, известен съм, и децата живеят необикновен живот. Дейвид и аз говорим за това през цялото време, ние сме напълно наясно с клопките и капаните, които могат да се случат. Те са разглезени в начина, по който живеят, но това далеч не означава, че са разглезени, щом става въпрос за правилата. Те получават 3 £ джобни пари, но 1 £ е за благотворителност, 1 £ е за спестяване и 1 £ е за харчене. Получават три монети, които поставят в отделни буркани. Децата трябва да помагат в домакинството и да допринасят с каквото могат според възрастта си. Те трябва да се научат да бъдат полезни и да знаят как да печелят за себе си, да са наясно със стойността на труда.''

9. Матю Макконъхи и Камила Алвес

Преди да сключат брак през 2012 г., двойката вече има две деца заедно. Нито един от двамата не е имал желание да се ожени, но в крайна сметка решават да отстъпят: "Решихме да приемем ритуала на брака като възможност и приключение, което ще предприемем заедно", казва Макконъхи.

През последните дванадесет години Камила и трите им деца - Вида, Леви и Ливингстън, винаги пътуват и живеят заедно с Матю на всяка локация, на която го отвежда актьорската му кариера. Веднъж питал любимата си Камила: "Какво трябва да направя, за да те загубя."
"О, това е лесно. Промени се." - отговорила му тя. 

10. Уорън Бийти и Анет Бенинг

Преди да се ожени за Анет Бенинг през 1992 г., Уорън Бийти е известен като един от най-желаните ергени в Холивуд и женкар, но всичко се променя, когато среща красивата и талантлива актриса. Двойката се жени през 1992 г. и има четири деца заедно - двама сина и две дъщери. ''Всеки ден тя ме изненадва'' - признава веднъж Бийти. Изглежда, че Бийти нито веднъж не е съжалил, че е оставил ергенския начин на живот зад гърба си: "Преди 25 години станах предан съпруг и баща и трябва да призная, че това бяха най-вълнуващите години в живота ми, с нашите четири фантастични деца", каза Бийти през 2016 г.

Често ги питат за тайната на успешната им връзка, но актрисата казва: ''Няма тайна, и това го знае всеки, който е бил женен. Имаме невероятно семейство и прекрасни деца. Преживяхме много. Това е центърът на живота. Това е най-важното нещо. То е всичко.''

11. Лиса Кудроу и Мишел Стърн

Очарователната двойка е заедно от три десетилетия. Започват да се срещат през 1993 г., оженват се две години по-късно, а през 1998 г. посрещат единственото си дете -  Джулиън Мъри Стърн. Веднъж актрисата от ''Приятели'' признава: ''Когато решихме да се оженим не си обещахме да се обичаме завинаги, защото това не може да се случи, но обещахме да работим по всички проблеми, които се появят. Ние сме решени да направим така, че бракът ни да просъществува."

За Лиса е много важно всеки в една двойка да притежава и цени своята независимост. ''Например аз не обичам да пътувам, но ако той иска да отиде на голф, отива. Мисля, че проблемите идват, когато двойките приемат, че са едно цяло, синхронизирано във всичко".

12. Матю Бродерик и Сара Джесика Паркър

Бракът на Сара и Матю е един от най-дълготрайните в Холивуд. Двойката усеща мигновена връзка при първата си среща, която по-късно прераства в много силна любовна и приятелска връзка. Когато го питат за 27-годишния му брачен живот, Матю го описва като ''луд'', тъй като не може да повярва, че е минало толкова много време, а дори не му се струва така. Що се отнася до ключа към блажената им връзка, актьорът сподели, че съпругата му е най-добрият му приятел. От друга страна, Паркър веднъж признава, че наистина харесва съпруга си. Изглежда, че тази двойка все още истински се радва на компанията си след всички тези години. Талантливото семейство споделя заедно три деца – Джеймс Уилки и близначките Табита Ходж и Марион Лорета.

13. Крисчън Бейл и Сиби Блажич

Взаимното възхищение и уважение изглежда са ключът към щастливия съюз на тази двойка. Бейл и Блажич имат един от най-дългогодишните бракове в Холивуд, а за личния им живот не се знае много. Те се женят през 2000 г. и имат две общи деца. В основата на този брак стоят взаимна подкрепа и разбирателство. Бейл признава и факта, че тя е била до него винаги, когато е имал нужда от подкрепа, независимо дали става дума за добри или лоши моменти.

''Съпругата ми е може би най-силната жена, която някога съм срещал в живота си." Актьорът призна, че подкрепата, която му оказва Сиби, е един сериозен двигател: ''През брака ни ѝ се е налагало да бъде омъжена за толкова много различни характери. Беше невъзможно да се справя без нея. Дължа ѝ всичко.''

14. Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас

Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас ще отпразнуват 24-тата годишнина от сватбата си тази година. Според актрисата "любовта и уважението" са тайната на дълготрайния им брак. Връзката им има солидна основа, която я поддържа силна и изпълнена с добро настроение, което е една от най-важните подправки за щастлив съюз: "Никога, ама никога не сме губили чувството си за хумор и се наслаждаваме на компанията си", разкрива Катрин. Освен това прекарването на много време заедно също допринася за успеха на тази щастлива двойка.

Още при първата им среща Майкъл казва, че ще бъде баща на децата на Катрин.

''Живяхме на остров Бермуда в продължение на 12 години, за да отгледаме децата си. Уважаваме пространството на другия, а чувството за хумор е просто задължително", казва Катрин.

15. Самюъл Л. Джаксън и Латаня Ричардсън

Легендарният актьор и съпругата му успяват да запазят брака си благодарение на мъдрия си подход към взаимоотношенията. Двойката се запознава в колежа и оттогава е неразделна. Латаня Ричардсън и Самюъл Л. Джаксън разкриха, че тайната на 44-годишния им брак всъщност е изключително проста - те отдавна са решили да останат заедно каквото и да става. ''Ще останем заедно независимо от всичко.''

Джаксън добави: ''Ние сме двама души, които се уважават, обичат и се грижат един за друг.''

Известният актьор похвали съпругата си, като каза, че тя му е дала шанса да бъде мъжът, който е трябвало да бъде. Изглежда, че взаимната им любов и уважение не избледняват независимо от всичко и те успяват да запазят брака си силен както винаги.

Виж още