Крис Хемсуърт получи звезда на Алеята на славата в Холивуд

  • Сподели:
Крис Хемсуърт получи звезда на Алеята на славата в Холивуд

Актьорът Крис Хемсуърт беше удостоен с 2781-вата звезда в категорията "Филми" на Алеята на славата в Холивуд в четвъртък, 23 май, на булевард "Холивуд".

На събитието по повод получаване на звездата, Крис беше заобиколен от родителите си - Крейг и Леони Хемсуърт, съпругата си - Елза Патаки, както и трите им деца, 10-годишните близнаци Саша и Тристан и 12-годишната им дъщеря - Индия Роуз.

Сред гостите бяха Робърт Дауни - младши, Аня Тейлър-Джой и Джорд Милър.

''Крис е известен със забележителните си изпълнения, които завладяват публиката по целия свят - заяви Ана Мартинес, продуцент на Алеята на славата в Холивуд. "Сигурна съм, че наред с многобройните му фенове, колегите му от Австралия ще бъдат много щастливи да разберат, че добавяме още един талантлив австралиец към нашата емблематична Алея на славата."

Крис Хемсуърт е един от най-популярните и търсени актьори в Холивуд. След огромния си успех във франчайза за Вселената на Марвел Хемсуърт отново си партнира с братята Русо за оригиналния филм на Netflix "Екстракция", с което влезе в историята на стрийминг услугата. Привличайки 99 милиона зрители само през първите четири седмици, филмът се превръща в най-гледания оригинален филм, който стрийминг услугата някога е виждала. От шестте филма от франчайза на Marvel и Global Avengers, в които Хемсуърт е участвал, ''Avengers: Endgame'' остава един от най-печелившите филми на всички времена, натрупал над 2,7 милиарда долара в световен мащаб. Представен като "Тор" в едноименния филм от 2011 г., режисиран от Кенет Брана, Хемсуърт продължава наследството си в "Тор: Рагнарок" и "Тор: Любов и гръмотевици" с режисьор Тайка Уайтити, а в по-късния филм участва заедно с невероятен актьорски състав, включващ Натали Портман, Крисчън Бейл, Теса Томпсън, Мелиса Маккарти, Крис Прат, Ръсел Кроу и Мат Деймън.

Съвсем наскоро Хемсуърт беше видян да се превъплъщава в ролята на наемника Тайлър Рейк в "Екстракция 2". Филмът е режисиран от Сам Харгрейв и продуциран от мултиплатформената продуцентска компания на Хемсуърт Wild State, която той стартира през 2022 г. заедно с партньора си Бен Грейсън. Хемсуърт си партнира с Дарън Аронофски и за оригиналния сериал на Disney+ от National Geographic - ''Limitless with Chris Hemsworth''. Сезонът от шест епизода също беше част от сделката за първия поглед на Хемсуърт чрез Wild State. В ролята на продуцент и звезда поредицата изпробва способността на Хемсуърт да разширява границите на човешкото тяло, изследвайки най-новите научни открития в областта на здравословното дълголетие. През февруари тази година ''Limitless'' с Крис Хемсуърт беше подновен за втори сезон, чиято продукция приключи наскоро. Хемсуърт ще видим и в дългоочакваната предистория на "Лудия Макс" на Джордж Милър - "Furiosa: Сага за Лудия Макс". 

Като уважавана фигура в сферата на здравето и фитнеса, през февруари 2019 г. Хемсуърт стартира CENTR - персонализирана цифрова програма за здраве и фитнес. Приложението обединява най-добрия ръчно подбран екип от международно признати експерти, включително елитни треньори, известни готвачи, учители по медитация и ментори по благосъстояние, за да помогне на потребителите да постигнат крайните си фитнес цели.

Активен филантроп, Хемсуърт подкрепя австралийската фондация "Детство" и е запален по опазването на океаните.

Източник: Hollywood Walk of Fame

Виж още